Oranje zonder Veltman, Pröpper en Chery naar Letland

Reacties

Bondscoach Guus Hiddink heeft drie spelers afgevoerd van de spelerslijst voor het EK-kwalificatieduel met Letland. Joël Veltman, Davy Pröpper en Tjaronn Chery kunnen op vakantie

Oranje zonder Veltman, Pröpper en Chery naar Letland

Door het afvallen van Veltman, Pröpper en Chery bestaat de groep die afreist naar Letland uit 23 man. Pröpper maakte vrijdag zijn debuut in Oranje in de met 4-3 verloren interland tegen de Verenigde Staten. FC Groningen-speler Chery kwam net als Veltman niet in actie tegen de Amerikanen en ziet zo zijn kans op een debuut in het Nederlands elftal in rook opgaan.

Veltman is de meest ervaren afvaller. Hij speelde in totaal zeven interlands. Stefan de Vrij, Jeffrey Bruma, Bruno Martins Indi, Karim Rekik en Ron Vlaar zijn de overgebleven centrale verdedigers in de Oranje-selectie.

Vlaar is daarvan een twijfelgeval voor de confrontatie met Letland. Hij trainde de afgelopen week los van de spelersgroep. 'Hij wordt dit weekend getest', sprak Hiddink vrijdag. Het lijkt er dus op dat de Aston Villa-verdediger deze proef heeft doorstaan.

Nederland moet vrijdag in Letland winnen om zijn kansen op plaatsing voor het EK in eigen hand te houden. Oranje staat in Groep A derde met zeven punten uit vijf duels. IJsland (twaalf punten) en Tsjechië (dertien) staan er aanmerkelijk beter voor. Letland staat vijfde met drie punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.