Oranje voor het eerst in historie op Kazachse bodem

Reacties

Het Nederlands elftal is woensdagavond veilig geland in Astana om zich voor te bereiden op de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Kazachstan. Het betekent een primeur voor de ploeg van bondscoach Danny Blind.

Oranje voor het eerst in historie op Kazachse bodem

Nooit eerder zette Oranje immers voet op Kazachse bodem. De 22-koppige selectie vertrok vanmiddag vanaf Rotterdam The Hague Airport naar de hoofdstad van de voormalige Sovjet-republiek, waar zaterdag (aftrap 18.00 uur) de voorlaatste EK-kwalificatiewedstrijd van Oranje op het programma staat.

Na drie trainingen op Nederlandse bodem werkt het Nederlands elftal donderdagochtend 10.30 uur (Nederlandse tijd) een hersteltraining af. Donderdagmiddag (16.30 uur) en vrijdag (16.00) staan de laatste twee oefensessies op het kunstgras van de Astana Arena (foto) op het programma.

Nederland bezet met nog twee wedstrijden voor de boeg de vierde plaats in Groep A. De achterstand op nummer drie Turkije bedraagt twee punten, terwijl het onderlinge resultaat ook in het nadeel van Oranje is. Die derde plaats geeft recht op deelname aan de play-offs om een EK-ticket.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.