Oranje treft VS in aanloop naar uitduel met Letland

Reacties

Het Nederlands elftal werkt op 5 juni een oefenduel met de Verenigde Staten af. Dat heeft de Amerikaanse voetbalbond (USSF) laten weten.

Oranje treft VS in aanloop naar uitduel met Letland

De oefenwedstrijd van begin juni zal in Nederland gespeeld worden. Een week na de oefenwedstrijd treft Oranje Letland in EK-kwalificatieverband. Thuis werden de Letten onlangs verslagen met 6-0 in het duel waar bondscoach Guus Hiddink (foto) zijn lot aan verbonden had.

Oranje werkte vier keer eerder een duel met de Verenigde Staten af. Alle vier de keren was dat op vriendschappelijke basis en werd er aan het langste eind getrokken. In 1998 werd onder Guus Hiddink met 2-0 gewonnen door goals van Ronald de Boer en Clarence Seedorf. In 2002 en 2004 werd onder leiding van Dick Advocaat met 0-2 en 1-0 gewonnen. De laatste ontmoeting dateert van 3 maart 2010. Toen won het Oranje van Bert van Marwijk met 2-1 door goals van Dirk Kuijt en Klaas-Jan Huntelaar.

De eerstvolgende interland van Oranje is pas in maart. De ploeg van Hiddink treedt dan aan in Amsterdam voor het EK-kwalificatieduel met Turkije. Na het duel met de Letten wilde Hiddink niet bevestigen of hij tegen de Turken weer op de bank zou zitten. Nadien kwam er geen nieuws vanuit Zeist.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.