Oranje traint besloten in São Paulo, favorieten in actie

Reacties

Het is zaterdag 21 juni. Wat staat er vandaag allemaal op het programma tijdens het WK in Brazilië? Alles wordt dagelijks op een rij gezet door Voetbal International.

Oranje traint besloten in São Paulo, favorieten in actie

Oranje
Tijdens de rustige en ontspannen training van vrijdag was nog nauwelijks te zien welke basiself bondscoach Louis van Gaal in gedachten heeft voor het derde en laatste groepsduel met Chili van maandag. Dan staat de groepswinst in poule D op het spel.

Van Gaal zal in ieder geval moeten besluiten wie de geschorste Robin van Persie en de geblesseerde Bruno Martins Indi gaan vervangen. Wellicht traint het Nederlands elftal zaterdagavond vanaf 18.00 uur al in de beoogde formatie. De oefensessie in Estadio Municipal Paulo Machado de Carvalho in São Paulo is immers besloten, waardoor Van Gaal zonder pottenkijkers (normaal gesproken) kan schaven aan zijn opstelling. Om 12.15 uur morgenmiddag vertrekt het hele Oranje-gezelschap vanaf de luchthaven van Rio de Janeiro richting de plaats van bestemming. De verwachting is dat Oranje vijf uur voor de training aankomt in São Paulo.

18.00 uur: Argentinië – Iran
Iran dicht zich weinig kansen toe tegen Argentinië. 'Onze missie is het om ze het leven zuur te maken', stelt bondscoach Carlos Queiroz. 'Zelfs al ze niet goed spelen, scoren ze toch en winnen ze.'

Voor Argentinië is het zaak om de tegenvallende ouverture te doen vergeten. Na de 2-1 zege op Bosnië-Herzegovina was er een discussie over de te kiezen tactiek, waarbij Lionel Messi zich niet onbetuigd liet. De ster zal het moeten waarmaken, nu bondscoach Alejandro Sabella partij heeft gekozen voor hem en het 5-3-2-systeem opzij heeft gezet en vervangen door de vertrouwde 4-3-3-tactiek.

21.00 uur: Duitsland - Ghana Duitsland is na het sterke optreden tegen Portugal (4-0) op zoek de status van favoriet waar te maken. Ghana is in Groep G de volgende opponent van Die Mannschaft, waarbij natuurlijk de confrontatie van de broers Boateng een extra dimensie is. Bovendien is het de vraag of topscorer Thomas Müller goals gaat toevoegen aan zijn totaal.

00.00 uur: Nigeria - Bosnië-Herzegovina Bosnië-Herzegovina mag dan een positieve indruk hebben achtergelaten bij het debuut op het WK tegen Argentinië, de eerste WK-punten ooit zijn nog niet in bezit. In Cuiabá moet het gaan gebeuren tegen Nigeria, dat echter een extra motivatie heeft om het goed te doen. Een zege moet een eerbetoon zijn aan de slachtoffers van de terreuraanslag in eigen land tijdens het WK-duel Mexico-Brazilië.

VI Oranje
Er zijn zaterdag twee uitzendingen van VI Oranje. De vroege editie begint om 19.50 uur en wordt uitgezonden op RTL 7. De hoofduitzending is te zien op RTL 4 en loopt van 22.50 uur tot middernacht. Presentator Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp zijn de vaste tafelgasten in het Kurhaus te Scheveningen. Daarnaast schuiven er tijdens de hoofduitzending een voetbalgast en iemand van buiten de voetballerij aan. Zaterdag zijn dit Wim Kieft en cabaretier Najib Amhali. Bij de vroege editie is voetbaltrainer Mario Been te gast.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.