Oranje strijdt in Brasília voor de schrale troost en de eer

Reacties

Het is zaterdag 12 juli. Wat staat er vandaag allemaal op het programma tijdens het WK in Brazilië? Alles wordt dagelijks op een rij gezet door Voetbal International.

Oranje strijdt in Brasília voor de schrale troost en de eer

Oranje
In Brasília komt Nederland op dit WK voor de zevende en laatste keer binnen de lijnen. De inzet van de troostfinale (aftrap 22.00 uur Nederlandse tijd) is de derde plaats, plus punten voor de FIFA-ranking, extra geld en de eer.

Voor Brazilië is vooral dat laatste van grote waarde na de pijnlijke afstraffing in de halve finale tegen Duitsland (1-7). Bondscoach Felipe Scolari komt daarom met zijn sterkst mogelijk ploeg aan de aftrap, waar Oranje mogelijk enkele vaste waardes aan de kant houdt.

Duitsland en Argentinië
Voor de finalisten van zondag staan de afsluitende trainingen op het programma. Maar Duitsland noch Argentinië is het toegestaan alvast te wennen aan Maracanã, plaats van handeling zondag. Vanwege de overvloedige regenval moet worden uitgeweken naar een ander stadion in Rio de Janeiro. Zo traint Duitsland in het onderkomen van Vasco da Gama, en daar laten bondscoach Joachim Löw en Bastian Schweinsteiger ook hun gezicht zien tijdens de persconferentie.

VI Oranje
Er is zaterdag één uitzending van VI Oranje: om 20.30 uur op RTL 4. Presentator Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp zijn de vaste tafelgasten in het Kurhaus te Scheveningen en bespreken de WK-actualiteit met twee gasten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.