Oranje start voorbereiding op cruciale interlands

Reacties

De spelers van het Nederlands elftal hebben zich in Noordwijk in Grand Hotel Huis ter Duin gemeld voor een cruciale week. In de komende acht dagen zal blijken of het Nederlands elftal een ware Houdini-ontsnapping kan bewerkstelligen en plaatsing voor de play-offs om een EK-ticket alsnog kan afdwingen.

Oranje start voorbereiding op cruciale interlands

Oranje heeft met de duels met Kazachstan (zaterdag) en drie dagen later tegen Tsjechië nog twee duels voor de boeg. Daarin moet Turkije, dat twee punten meer heeft, gepasseerd worden. De nummer drie treft de al geplaatste nummers één en twee; IJsland en Tsjechië. Mocht Oranje op gelijke hoogte komen dan geeft het onderling resultaat uitsluitsel in Turks voordeel.

Bondscoach Danny Blind zal maandag nog niet met de gehele groep kunnen werken. Om 18.00 uur staat er een trainingssessie gepland bij Quick Boys, maar de meeste spelers zullen de inspanningen van het weekend verwerken in de gym. Na de training geeft Blind nog een persconferentie.

Onder de spelers die zich in Noordwijk meldden, bevonden zich ook Riechedly Bazoer (foto, Ajax) en Eljero Elia (Feyenoord). Zij mochten komen opdraven als vervangers van Davy Klaassen en Quincy Promes.

Voor Bazoer is het evenals voor El Ghazi zijn eerste oproep. Net als Virgil van Dijk, Kenny Tete en Jeroen Zoet kunnen zij in de komende twee duels hun debuut voor Oranje maken.

Woensdag vertrekt het Oranje-gezelschap naar Astana, waar voor het eerst in de geschiedenis op kunstgras gespeeld zal worden door het Nederlands elftal. Bovendien doet Oranje voor het eerst Kazachstan aan. Zondagochtend reist de selectie terug naar Nederland, waar op 13 oktober in de Amsterdam Arena de kwalificatiecampagne besloten wordt tegen de Tsjechen.

De 23-koppige definitieve selectie

Doel: Jasper Cillessen (Ajax), Tim Krul (Newcastle United), Jeroen Zoet (PSV).

Verdediging: Jeffrey Bruma (PSV), Virgil van Dijk (Southampton), Daryl Janmaat (Newcastle United), Terence Kongolo (Feyenoord), Karim Rekik (Olympique Marseille), Jairo Riedewald (Ajax), Kenny Tete (Ajax).

Middenveld: Ibrahim Afellay (Stoke City), Vurnon Anita (Newcastle United), Daley Blind (Manchester United), Riechedly Bazoer (Ajax), Wesley Sneijder (Galatasaray), Georginio Wijnaldum (Newcastle United).

Aanval: Memphis Depay (Manchester United), Bas Dost (VfL Wolfsburg), Anwar El Ghazi (Ajax), Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04), Jeremain Lens (Sunderland), Robin van Persie (Fenerbahçe), Eljero Elia (Feyenoord).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.