Oranje-selectie: Huntelaar en Sneijder ontbreken, oproep Babel

Reacties

Ryan Babel moet bondscoach Dick Advocaat helpen om de kansen voor Nederland op een WK-ticket levend te houden. De dertigjarige aanvaller van Besiktas kan tegen Wit-Rusland of Zweden voor het eerst sinds 15 november 2011 weer in actie komen voor Oranje. Klaas-Jan Huntelaar en Wesley Sneijder werden niet geselecteerd.

Oranje-selectie: Huntelaar en Sneijder ontbreken, oproep Babel

Wit-Rusland en Zweden zijn de laatste tegenstanders voor het Nederlands elftal in Groep A van de Europese WK-kwalificatiereeks. Oranje staat derde, met een achterstand van drie punten op Zweden. De tweede plaats geeft recht op deelname aan de play-offs, tenzij Oranje de slechtste van de negen nummers twee is (negen poules). 

  
Frankrijk8-17(15-5)
Zweden8-16(18-7)
Nederland8-13(16-11)
Bulgarije8-12(13-17)
Luxemburg8-5(7-17)
Wit-Rusland8-5(4-16)

Door het verschil in doelsaldo is de kans groot dat het Nederlands elftal op 10 oktober minstens ruim moet winnen van Zweden om nog tweede te worden. Advocaat heeft daarvoor de hulp van Babel ingeschakeld. Ook Robin van Persie is ten opzichte van de voorselectie afgevallen. De aanvaller van Fenerbahçe liep in de vorige interlandperiode bij zijn rentree een knieblessure op en kwam sindsdien niet meer in actie.

Advocaat laat een aantal opvallende namen thuis. Naast Huntelaar, Van Persie en Sneijder ontbreken ook Steven Berghuis, Virgil van Dijk, Eljero Elia, Jeremain Lens, Timothy Fosu-Mensah en Jens Toornstra. Bruno Martins Indi, Quincy Promes en Stefan de Vrij bleken niet fit genoeg.

De volledige selectie:

Doel: Jasper Cillessen (Barcelona), Maarten Stekelenburg (Everton), Jeroen Zoet (PSV)
Verdediging: Nathan Aké (AFC Bournemouth), Daley Blind (Manchester United), Wesley Hoedt (Southampton), Daryl Janmaat (Watford), Matthijs de Ligt (Ajax), Karim Rekik (Hertha BSC), Kenny Tete (Olympique Lyon), Joël Veltman (Ajax)
Middenveld: Donny van de Beek (Ajax), Marco van Ginkel (PSV), Davy Klaassen (Everton), Davy Pröpper (Brighton & Hove Albion), Kevin Strootman (AS Roma), Tonny Vilhena (Feyenoord), Georginio Wijnaldum (Liverpool)
Aanval: Ryan Babel (Besiktas), Memphis Depay (Olympique Lyon), Bas Dost (Sporting Lissabon), Vincent Janssen (Fenerbahçe), Jürgen Locadia (PSV), Arjen Robben (Bayern München)

'Dick Advocaat heeft wel voor hetere vuren gestaan'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.