Oranje Quiz: debuterende tieners in het Nederlands elftal

Reacties

Matthijs de Ligt kan zaterdag de op drie na jongste debutant ooit in het Nederlands elftal worden als Danny Blind hem speeltijd gunt in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Bulgarije. Ter ere van het lonkende interlanddebuut van de zeventienjarige verdediger van Ajax een quiz over internationals die vóór hun twintigste debuteerden.

Oranje Quiz: debuterende tieners in het Nederlands elftal

Als De Ligt aan het grote werk mag ruiken tegen Bulgarije of – drie dagen later – Italië, wordt hij de zesde speler in de Oranje-historie die op zeventienjarige leeftijd een interland achter zijn naam krijgt. Jan van Breda Kolff (1911), Mauk Weber (1931) en Dé Kessler (1909) waren allemaal nog net iets jonger dan de Ajacied, Mannes Francken (1906) en Piet van der Wolk (1910) iets ouder.

In de gehele geschiedenis van het Nederlands elftal waren er liefst 82 spelers die als tiener voor het eerst hun opwachting maakten in hun Oranje. Die lijst aan jullie voorleggen als quiz leek ons wat te gortig. En als we ons zouden beperken tot naoorlogse debutanten zou dat resulteren in een nog steeds lange lijst met veel grote maar ook enkele vergeten internationals.

llustere namen als Johan Cruijff, Piet Keizer, Willy van der Kuijlen en Coen Moulijn ontbreken daarom in deze quiz. De huidige lijst met 24 namen - gerekend vanaf de jaren tachtig - bevat echter nog steeds genoeg grootheden uit het verleden én spelers van de huidige generatie. De datum en tegenstander bij hun debuut geven we weg, net als de club en hun leeftijd ten tijde van hun eerste interland. Succes!

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.