Oranje ontmoet Engelsen zonder Ferdinand & Lampard

Rio Ferdinand en Frank Lampard zijn de grote afwezigen in de Engelse selectie voor het oefenduel met Nederland op 29 februari. Wayne Rooney is ondanks een keelontsteking, die hem aan de kant houdt in het Europa League-duel met Ajax, wel van de partij. Dat heeft interim-bondscoach Stuart Pearce (foto) donderdagmiddag bekend gemaakt.

Oranje ontmoet Engelsen zonder Ferdinand & Lampard

De afwezigheid van de twee routiniers is opvallend, maar betekent niet dat hun interlandloopbaan het einde nadert. Het treffen op Wembley is van geen officiële waarde. Een andere ervaren kracht, Liverpool-middenvelder Steven Gerrard, keert juist terug na lang blessureleed.

Bovendien hangt de toekomst van de verdediger van Manchester United en de middenvelder van Chelsea ook samen met de eventueel aan te stellen nieuwe bondscoach. Van de meeste genoemde kandidaat, Tottenham Hotspur-coach Harry Redknapp, is bekend dat hij gecharmeerd is van de twee routiniers.

Voor twee Engelsen gloort een debuut in het nationale elftal. Frazier Campbell (Sunderland) en Tom Cleverley (Manchester United) behoren tot de 25-koppige selectie, maar speelden nog nooit een A-interland.

De 25-koppige selectie

Doel Scott Carson (Bursaspor), Joe Hart (Manchester City), Robert Green (West Ham United)

Verdediging Gary Cahill (Chelsea), Ashley Cole (Chelsea), Leighton Baines (Everton), Glen Johnson (Liverpool), Phil Jones (Manchester United), Micah Richards (Manchester City), Chris Smalling (Manchester United), Kyle Walker (Tottenham Hotspur)

Middenveld Gareth Barry (Manchester City), Tom Cleverley (Manchester United), Stewart Downing (Liverpool), Adam Johnson (Manchester City), Steven Gerrard (Liverpool), James Milner (Manchester City), Scott Parker (Tottenham Hotspur), Ashley Young (Manchester United), Theo Walcott (Arsenal)

Aanval Darren Bent (Aston Villa), Fraizer Campbell (Sunderland), Daniel Sturridge (Chelsea), Wayne Rooney (Manchester United), Danny Welbeck (Manchester United) Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's