Oranje Onder-19 plaatst zich voor het EK

Het is Oranje Onder-19 gelukt zich te plaatsen voor het Europees kampioenschap in Griekenland. Het elftal van Aron Winter won van Zwitserland (4-0).

De Ajacieden Abdelhak Nouri en Jaïro Riedewald tekenden in de eerste helft voor de treffers, waardoor in Harkema een 2-0 ruststand op het scorebord stond. Na rust scoorden Pelle van Amersfoort en nogmaals Nouri.

Lang leek het een nek-aan-nekrace te worden op doelsaldo tussen Nederland en Noorwegen, maar de Scandinaviërs raakten na een 2-0 voorsprong bij rust volledig de weg kwijt tegen Servië (2-4).

Door de ruime zege plaatst de formatie van Winter zich als poulewinnaar voor het EK, dat van 6 tot en met 19 juli plaatsheeft. De coach toonde zich daarom na afloop ook trots. 'Op het hele team en de technische staf. Een groot compliment naar iedereen. We hebben een sterke eliteronde gespeeld en hebben deze hele periode laten zien wat we kunnen bereiken als we uitgaan van onze eigen kracht. Op naar het EK.'