'Oranje Onder-19 kan EK winnen ondanks afwezigen'

Reacties

Het EK Onder-19 in Griekenland gaat maandagavond om 20.30 uur van start. De Nederlandse talenten van bondscoach Aron Winter zijn dinsdag aan de beurt met een wedstrijd tegen Rusland. Ajacied Terry Lartey Sanniez ziet mogelijkheden ondanks de zware tegenstand en het grote aantal afwezigen.

'Oranje Onder-19 kan EK winnen ondanks afwezigen'

Winter beklaagde zich in aanloop naar het toernooi over de vele afmeldingen die hij kreeg. Zo verbood Ajax om spelers als Riechedly Bazoer, Donny van de Beek en Jairo Riedeweld af te reizen naar het EK, terwijl Feyenoord ook tal van spelers thuishield met het oog op de voorbereiding. Kevin Diks (Vitesse), Dabney dos Santos (AZ) en Richairo Zivkovic (Willem II) zijn er ook niet bij.

En dat terwijl Oranje in de groepsfase Duitsland en Spanje treft. Lartey Sanniez is echter optimistisch. 'Hoewel niet iedereen erbij is, hebben we veel goede spelers', zegt de achttienjarige verdediger op de Ajax-site. 'Ik denk niet dat we nu een slechter team hebben. Er zit veel ervaring in de ploeg. Voetballend zijn we heel goed en aanvallend kunnen we veel brengen. Ik denk dat we dit toernooi kunnen winnen, zeker.'

Doordat hij wel deelneemt aan het EK mist Lartey Sanniez de voorbereiding op het nieuwe seizoen, waar bijvoorbeeld Van de Beek wel mee mocht met de hoofdmacht van Ajax. 'Dat was natuurlijk ook heel erg mooi geweest, maar ik wist vooraf waar mijn kansen lagen: bij Oranje onder-19. Prachtig om dit mee te maken. We zetten alles op alles om het EK te winnen.'

Crisis
Van de politieke situatie in Griekenland heeft Lartey Sanniez nog weinig meegekregen. 'We zitten nu op een leuke plek, het is mooi weer en iets minder benauwd dan de afgelopen dagen in Nederland. Bovendien heerst er een leuke sfeer hier. Van de financiële crisis merk ik verder weinig. Al heb ik voor de zekerheid wel genoeg geld gepind', besluit Sanniez lachend.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.