Oranje Onder-17 kansloos onderuit in halve finale EK

Tijdens het EK in Azerbeidzjan is Oranje Onder-17 uitgeschakeld in de halve finale. De leeftijdsgenoten van Portugal waren duidelijk een maatje te groot voor de ploeg van bondscoach Kees van Wonderen (2-0).

Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam nog wel van Nederland, maar Donyell Malen en Che Nunnely misten in kansrijke positie een goede voorzet van Tahith Chong. Daarna was Portugal heer en meester. Nadat Florentino over had gekopt en een schot van Gedson Fernandes maar ternauwernood werd gered door Mike van de Meulenhof, kwam Portugal in de 25ste minuut verdiend op voorsprong.

José Gomes kopte uit een vrije trap van Rúben Vinagre raak. Het was voor de spits al zijn zevende doelpunt tijdens het EK. In de 56ste minuut was Gomes de aangever bij de tweede goal van de Portugezen, die op naam kwam van Diogo Dalot. Nederland had verder niets in te brengen, waardoor het EK voorbij is voor Oranje Onder-17.