Oranje moet opboksen tegen Arena-trauma tegen Frankrijk

Reacties

Het Nederlands elftal probeert maandag tegen Frankrijk te voorkomen dat het een negatief 'stadionrecord' benadert. Oranje kwam tijdens de voorbije vier interlands in de Amsterdam Arena niet tot winst. Sterker nog: deze wedstrijden gingen allemaal verloren.

Oranje moet opboksen tegen Arena-trauma tegen Frankrijk

Achtereenvolgens de Verenigde Staten (3-4), IJsland (0-1), Tsjechië (2-3) en uitgerekend Frankrijk (2-3) triomfeerden in het onderkomen van Ajax. De laatste Arena-zege dateert alweer uit maart 2015, toen Spanje in een vriendschappelijke wedstrijd met 2-0 werd gevloerd.

Sinds de Tweede Wereldoorlog zette Nederland slechts driemaal een langere reeks zonder overwinning neer in een specifiek stadion. Twee keer gebeurde dat in het Olympisch Stadion en eenmaal in De Kuip. In het epicentrum van de Zomerspelen van 1928 kwam Oranje ooit tot twee zegeloze series van zes interlands. In De Kuip bleef Nederland tussen 1949 en 1953 vijf duels achtereen verstoken van de winst.

Na het duel met Frankrijk hoeft Oranje niet lang te wachten op een rentree in De Arena. Op 9 november fungeert België daar als tegenstander in een vriendschappelijke wedstrijd. In theorie kan De Arena dan in het bezit komen van een negatief Oranje-record.

Zegeloze series Oranje in specifiek stadion
Stadion Duels zonder zege Periode
Olympisch Stadion 6 (3 gelijk, 3 verlies) 1957-1959
Olympisch Stadion 6 (5 gelijk, 1 verlies) 1963-1966
De Kuip 5 (1 gelijk, 4 verlies) 1949-1953
o.a. De Arena 4 (0 gelijk, 4 verlies) 2015-heden
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.