Oranje met verwachte elf spelers tegen Spanje

Reacties

De opstelling van Oranje voor het treffen met Spanje van 21.00 uur is zoals Louis van Gaal donderdagavond al aankondigde. Het betekent dat Jonathan de Guzman op het middenveld staat en Jordy Clasie, die door de hamstringblessure van De Guzman lang hoopte op een basisplek, op de bank begint.

Oranje met verwachte elf spelers tegen Spanje

Oranje begint in het tegen Ecuador (1-1) en Ghana (1-0) geteste 5-3-2-systeem. Ron Vlaar (rechts) Stefan de Vrij (centraal) en Bruno Martins Indi (links) vormen het hart van de defensie. Daryl Janmaat is de pendelaar op rechts, een rol die op links is weggelegd voor Daley Blind.

De Guzman (foto) is de allrounder op het driemans middenveld, dat verder bestaat uit controleur Nigel de Jong en spelverdeler Wesley Sneijder, die zijn honderdste interland speelt. Indien de Utrechter minimaal een kwartier op het veld blijft, verdient hij daarmee een plek in de toptien van Oranje-internationals met meeste minuten op het WK. Voor Robin van Persie, die de voorhoede vormt met Arjen Robben, lonkt ook een plek in de toptien. Hij heeft daarvoor nog 35 minuten nodig.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.