Oranje met De Vrij, Bruma, Van Persie en Huntelaar

Reacties

Stefan de Vrij en Jeffrey Bruma vormen zondagavond tegen Letland het defensieve hart van het Nederlands elftal. Zij vervangen de geblesseerde Ron Vlaar en Joël Veltman. Bondscoach Guus Hiddink bevestigde tegenover de NOS ook dat Klaas-Jan Huntelaar en Robin van Persie zoals verwacht gezamenlijk in de spits zullen starten.

Oranje met De Vrij, Bruma, Van Persie en Huntelaar

'Letland zal, anders dan Mexico, minder initiatief gaan nemen. Dat betekent dat je ze continu onder druk moet houden', vertelde Hiddink in gesprek met de NOS. Het betekent echter niet dat Oranje met maar drie verdedigers zal spelen. 'Letland speelt met twee spitsen, dat moeten de centrale middenvelder en de centrale verdedigers beheersen. Dan kunnen onze backs aanvallender spelen.'

Hiddink openbaarde dat het defensieve trio zal bestaan uit De Vrij, Bruma en Daley Blind, die de twee centrumverdedigers als controlerende middenvelder zal moeten bijstaan en tegelijkertijd het startpunt van de opbouw moet zijn. Of Jetro Willems en Ricardo van Rhijn net als tegen Mexico op de flanken zullen spelen, wilde Hiddink niet bevestigen. Ook Gregory van der Wiel kan als offensieve rechtsback uit de voeten.

Het betekent wel dat er voor Memphis Depay waarschijnlijk geen plaats in de basis is weggelegd. De twintigjarige PSV'er startte woensdag nog als linksbuiten, maar nu zal Wesley Sneijder waarschijnlijk als hangende linkerspits spelen, zodat Van Persie in de schaduw van Huntelaar een centrale rol kan opeisen. Arjen Robben en Ibrahim Afellay completeren het elftal dat van Letland moet winnen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.