Oranje Leeuwinnen hebben vizier niet op scherp bij rentree Martens

Reacties

De Oranje Leeuwinnen hebben woensdagavond nagelaten een aansprekend oefenresultaat te boeken. Op het Tournoi de France, een oefentoernooi, kreeg de ploeg van Sarina Wiegman tegen Brazilië de beste kansen. Het duel dat in het teken stond van de rentree van Lieke Martens en Stefanie van der Gragt werd evenwel doelpuntloos besloten.

Oranje Leeuwinnen hebben vizier niet op scherp bij rentree Martens
© Pro Shots
Nederland
Nederland
0 - 0
Brazilië
Brazilië

Tijdens de eerste editie van het toernooi mocht Oranje allereerst aantreden tegen Brazilië. In Valenciennes stonden Martens en Van der Gragt na lang blessureleed weer aan de aftrap. Voor Martens was het zelfs voor het eerst sinds de verloren WK-finale van afgelopen zomer. Een teenblessure had haar sinds de verloren eindstrijd tegen de Verenigde Staten aan de kant gehouden. Van der Gragt, die net als Martens voor Barcelona uitkomt, had in september in een EK-kwalificatieduel voor het laatst meegedaan en is weer helemaal hersteld van knieklachten.

Bondscoach Wiegman had van tevoren al aangekondigd tijdens het toernooi te gaan experimenteren. Dat was te zien aan de basisopstelling, want Lineth Beerensteyn werd geposteerd als rechtsback.

In de eerste helft had Nederland de overhand en veelvuldig balbezit. Een geblokt schot van Vivianne Miedema, een schot net naast van Jackie Groenen en een mistrap van Shanice van de Sanden in kansrijke positie leverden allemaal geen doelpunt op. Van de Brazilianen, met routiniers Marta (34) en Formiga (42) in de gelederen, werd in aanvallende zin nauwelijks iets vernomen.

Waar de kansen voor rust niet enorm waren voor Nederland, was dat na rust zeker zo. Sherida Spitse schoot over en Miedema naast. De twee grootste kansen waren voor Van de Sanden, maar beide mogelijkheden werden niet benut. Mede door goed keeperswerk van de Braziliaanse Natascha bleef het dus bij 0-0.

Nederland speelt later nog tegen Canada en Frankrijk. De Franse ploeg had eerder vandaag met 1-0 gewonnen van Canada. Het Tournoi de France staat voor Nederland in het teken van de Olympische Spelen. Omdat de formatie van Wiegman in de EK-kwalificatieduels nauwelijks tegenstand krijgt en al zeker lijkt van een ticket voor 2022, is het sterk bezette oefentoernooi een welkome test. Het is alleen de vraag of Nederland heel veel is opgestoken van het eerste duel.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Tijdens de warming-up maakte Jill Roord vanwege bovenbeenklachten plaats voor Van de Sanden.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland Vrouwen
Meer over Nederland Vrouwen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.