Oranje Leeuwinnen bij mooiste 41, Zlatan geeft advies

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Oranje Leeuwinnen bij mooiste 41, Zlatan geeft advies

• Zaterdag is in Canada het WK voor vrouwen begonnen en de Oranje Leeuwinnen Angela Christ en Anouk Hoogendijk (foto) behoren volgens COED tot de 41 mooiste speelsters van het toernooi.

• Lian en Murilo staan bekend als de jongere versies van Thiago Silva en David Luiz, maar of ze ook evenveel talent hebben is de vraag.

'Ødegaard heeft een vader die alles controleert en voor hem regelt. Eerst moet hij groeien als een man en zich ontdoen van zijn vader.'
• Aan het woord is Zlatan Ibrahimovic, die maandagavond met Zweden gelijkspeelde tegen Noorwegen (0-0). Op het veld stond hij tegenover de pas zestienjarige Martin Ødegaard van Real Madrid, die de spits van Paris Saint-Germain wel kon bekoren. 'Hij hield het simpel, om niet te veel ballen te verliezen. Het is goed dat hij nu al met de nationale ploeg speelt, dat is goed voor zijn ontwikkeling.'

• Het toernooi om de Copa América gaat donderdag van start en van Venezuela worden weinig wonderen verwacht. Desnudando la Noticia, de Venezolaanse versie van Naked News, heeft er echter alles aan gedaan om de spelers te motiveren voor de duels met Brazilië, Colombia en Peru.

'Tijdens onze loopbaan hebben we elkaar meerdere keren ontmoet en ik heb altijd veel respect gehad voor hem als voetballer.'
Mark van Bommel staat zondag tegenover Paul Scholes tijdens een wedstrijd op Old Trafford tussen oud-spelers van Bayern München en Manchester United. Vorig seizoen speelden beide clubs in Duitsland al tegen elkaar en eindigde het treffen in 3-3. 'Scholes maakte die wedstrijd verrweg de beste indruk op mij', aldus Van Bommel.

• Fans van Steven Gerrard, niet getreurd: de voormalige aanvoerder van Liverpool is komend seizoen toch op televisie te zien. De bij The Reds gestopte legende gaat als analist aan de slag voor het Engelse BT Sport. Stevie G wordt geflankeerd door onder anderen Rio Ferdinand en Glenn Hoddle.

'Ruud Vormer heeft zich als nieuwkomer in een voor hem vreemde competitie in de kortste keren wonderwel aangepast.'
• Ruud Vormer heeft indruk gemaakt op zijn teamgenoten bij Club Brugge. Aanvoerder en ex-PSV'er Timmy Simons sprak op de clubsite vol lof over de voormalige speler van AZ, Roda JC en Feyenoord. 'Hij is een echte krijger. Het is heerlijk om aan zijn zijde te voetballen', aldus de ervaren Belg.

'Hij heeft minder grijze haren dan ik en dat komt waarschijnlijk doordat hij meer lol heeft gehad. Hij is altijd goed gehumeurd.'
Bastian Schweinsteiger kijkt met een jaloerse blik naar het haar van collega-international Lukas Podolski. De Bayern München-speler verdenkt zijn ploeggenoot van een ontspannen leven.

• Voor Mathieu Valbuena betekende de oefenwedstrijd van Frankrijk tegen België een weerzien met de reuzen Marouane Fellaini en Vincent Kompany. In een vorige ontmoeting met De Rode Duivels werd de kleine buitenspeler op ongelukkige wijze gefotografeerd. De 1 meter 67 lange Fransman had veel weg van een dwerg tussen zijn tegenstanders. Deze keer bleef de imagoschade voor de international beperkt. Hoewel... De Fransen gingen met 3-4 onderuit.

Mathieu Valbuena had zondag wederom een zware avond tegen België.
Mathieu Valbuena had zondag wederom een zware avond tegen België.

'Zijn aanpak begint deel uit te maken van ons brein. We raken gewend.'
• Hoewel supporters van Manchester United sceptisch waren over Marouane Fellaini, kreeg de lange Belg het vertrouwen van manager Louis van Gaal. De sterke middenvelder begon onder de Nederlandse trainer aan een wederomopstanding en is in gesprek met Het Nieuwsblad lovend over zijn oefenmeester. 'Op een keer vroeg hij me: "Weet je waarom jij speelt? Omdat je nooit de bal verliest". Volgend seizoen zullen we een machine zijn', voorspelt de 27-jarige Belg.

• Rapper Kevin Roldan was een opmerkelijke naam in het dankwoord van Gerard Piqué na het winnen van de Champions League door Barcelona. De Colombiaanse muzikant gaf acte de présence op het verjaardagsfeest van Cristiano Ronaldo (op de dag van de 4-0 nederlaag tegen stadgenoot Atlético Madrid) en de partner van Shakira is hem daar dankbaar voor. Roldan kon zijn aanwezigheid natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan en postte op Twitter enkele foto’s met sterspelers van De Koninklijke. Volgens de Barcelona-verdediger was dat het startsein voor het verval van de aartsrivaal. De rapper kon het bedankje van de Spanjaard niet waarderen. 'Als je alleen mijn naam kent, ken je mij nog niet', aldus de Colombiaan in een inmiddels verwijderde tweet.

Neymar weet zijn ploeggenoten Lionel Messi en Luis Suarez niet alleen op het veld blindelings te vinden. Na het vangen van wat hamburgers tijdens een rondrit door de stad, zocht de Braziliaan zijn dierbare collega’s snel op. Om  de onderlinge band nog wat te verstevigen, deelde het gouden trio Big Macs uit tijdens de festiviteiten na het winnen van De Cup met de Grote Oren.

'De dagen dat ik me druk maakte over dat soort zaken liggen achter me.'
Volgens Paul Scholes is Phil Jones niet geschikt voor een rol als centrale verdediger. De Manchester United-legende vindt dat zijn 23-jarige landgenoot niet intelligent genoeg is voor een plaats in het hart van de defensie. Jones zou het volgens Scholes beter doen als rechtsback. De huidige international is niet onder de indruk van de scherpe kritiek.

Paul Scholes lijkt geen fan te zijn van voormalig ploeggenoot Phil Jones (rechts, in duel met Dimitar Berbatov van Fulham).
Paul Scholes lijkt geen fan te zijn van voormalig ploeggenoot Phil Jones (rechts, in duel met Dimitar Berbatov van Fulham).

'Als ik kom, ruim ik de puinhoop op.'
Diego Maradona heeft wel oren naar een baan bij de FIFA. De Argentijn is naar eigen zeggen uitermate geschikt voor de functie van vicepresident bij de wereldvoetbalbond. ‘Sepp Blatter is bang voor de FBI en de Zwitserse politie. Hij was bang om de FIFA met handboeien om te verlaten’, aldus de bescheiden voetballegende op de Argentijnse tv.

• Qua niveau doen de vrouwelijke voetballers weliswaar onder voor hun mannelijke collega's, maar de dames weten als geen ander hoe ze een goal moeten vieren. Vooral de Nigeriaanse vrouwen blijken daarin zeer bedreven. Na een doelpunt in de WK-wedstrijd tegen Zweden lieten de Afrikaanse speelsters zien over zeer soepele heupen te beschikken. En ze kregen al regelmatig de kans hun dansjes te perfectioneren, want Zweden-Nigeria eindigde in 3-3.

Bekijk de beelden hier.

• Beter laat dan nooit, moet de Engelse voetbalbond (FA) hebben gedacht. John Terry ontving drie jaar na dato een traditioneel petje ter ere van zijn laatste optreden voor de nationale ploeg. De relatie tussen de Chelsea-verdediger en de FA was de laatste jaren toch al bekoeld. De 78-voudig international zette een punt achter zijn interlandloopbaan na een aanklacht wegens racisme jegens Anton Ferdinand.

Thomas Vermaelen moet zijn Champions League-medaille weer inleveren. Volgens de strikte UEFA-reglementen heeft de Belgische verdediger van Barcelona geen recht op een onderscheiding. Een speler krijgt pas een plak als hij in actie is gekomen tijdens het kampioenenbal. Ook Douglas en reservekeeper Claudio Bravo zouden hun goudstuk moeten retourneren.

• Voor Hamburger SV is een slecht seizoen geen reden de trouwe supportersschare tegemoet te komen. De Bundesliga-Dino, die voor het tweede jaar op rij maar net aan degradatie ontsnapte, voert deze zomer doodleuk prijsverhogingen door. Kinderen zijn tot 56 procent meer kwijt voor een plaats in de Imtech Arena, terwijl fans die slecht ter been zijn zelfs 96 procent meer moeten betalen voor een kaartje.

• Bij zowel Real Madrid als de Spaanse nationale ploeg heeft Iker Casillas de laatste tijd wat steekjes laten vallen. Toevallig kwam hij voor aanvang van een training met Spanje precies tegelijkertijd aanrijden met zijn gedoodverfde opvolger David de Gea. En dat werd een nogal ongemakkelijke situatie.

'We hebben veel namen, maar geen enkele geeft zo goed weer waar we voor staan.'
• Duitsland heeft zijn bijnaam Die Mannschaft nu officieel als merknaam geclaimd. Omdat geen enkele term de 'creativiteit, kracht, respect, fair play, saamhorigheid en solidariteit' beter verwoordt, aldus teammanager Oliver Bierhoff. (NOS)

'Die goal had ook van een vent kunnen zijn.'
Willem van Hanegem vond het niveau van de Oranje Leeuwinnen tegen Nieuw-Zeeland  tegenvallen, maar het winnende doelpunt van Lieke Martens vergoedde een hoop voor De Kromme. (AD)

Luca Zidane, zoon van de voormalige Franse wereldkampioen Zinedine Zidane, kan ook wel een aardig balletje trappen. De zeventienjarige schitterde als keeper al in de vertegenwoordigende jeugdteams van zijn land, maar hij kan meer dan alleen ballen tegenhouden. Vraag maar aan Manchester United-speler Ander Herrera.

Zlatan Ibrahimovic lijkt het goed naar zijn zin te hebben bij de nationale ploeg van Zweden. De vedette leeft ontspannen toe naar de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Montenegro en is wel in voor een geintje. De spits vindt een cameralens de ideale laatste rustplaats voor zijn bananenschil.

• Als het aan Johan Cruijff ligt, is Gianluigi Buffon een serieuze kandidaat voor de Gouden Bal. De voetballegende complimenteert de doelman van Juventus voor een uitstekend seizoen. ‘Messi speelt heel goed, maar kijkend naar het hele seizoen komt Buffon zeker in aanmerking. Hij is al jaren een geweldige keeper’, zegt de Amsterdammer in gesprek met Tuttosport.

• Trainer Jorge Jesus had behoefte aan wat vaderlijk advies voordat hij bij Sporting Lissabon tekende. De gevoelige overstap naar de aartsrivaal van Benfica, waar de oefenmeester zes jaar succesvol actief was, was de droom van zijn pa. Jesus ging langs bij het verzorgingshuis waarin zijn vader woont om hem het heugelijke nieuws persoonlijk te vertellen. De negentigjarige Virgolino de Jesus was in zijn spelersloopbaan net als zijn zoon actief voor de groen-witten.  

AS Roma heeft zijn thuistenue voor komend seizoen gepresenteerd. Het nieuwe shirt valt in elk geval in de smaak bij de selectie van de Giallorossi. 'Het is erg mooi, zoals veel shirts die ik gedragen heb’, aldus de modieuze Francesco Totti op de website van de club uit de Italiaanse hoofdstad.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.