Oranje komt bijeen in Hoenderloo voor trainingsstage

Reacties

In Hoenderloo hebben de Oranje-internationals die zijn geselecteerd voor de trainingsstage zich gemeld. De twintig Eredivisie-voetballers moesten zich voor 13.30 uur melden bij het Golden Tulip Hotel, waar de allereerste WK-voorbereiding van start gaat.

Oranje komt bijeen in Hoenderloo voor trainingsstage

Om 18.00 uur zal de eerste van vele trainingen op het menu staan. Het zal overigens nog wel even duren voordat de definitieve WK-selectie met 23 spelers bekend is. Dat zal uiterlijk op 2 juni gebeuren. In de daaraan voorafgaande weken speelt Oranje nog oefenduels met Ecuador (17 mei, als slot van de trainingsstage) en Ghana (31 mei). Daarna is Wales (4 juni) nog de tegenstander.

Na de interland tegen Ecuador vertrekt Oranje met een voorlopige groep van dertig namen, die op 13 mei wereldkundig gemaakt wordt door Van Gaal, naar Portugal. Het keurkorps verblijft tussen 20 en 27 mei in Lagos, in het zuidwesten van de Algarve.

Op 5 juni vliegt de WK-selectie naar Brazilië, waar op 13 juni het openingsduel met wereldkampioen Spanje staat gepland. Vijf dagen later wacht de wedstrijd tegen Australië, waarna Chili op 23 juni de laatste tegenstander is in Groep B. Oranje verblijft tijdens het WK in Rio de Janeiro.

Champions League
Van Gaal kan relatief snel over zijn selectie beschikken. Dat er voor het eerst sinds 2004 geen Nederlanders in de finale van de Champions League staan, heeft immers ook zo zijn voordelen. Arjen Robben, Wesley Sneijder, Nigel de Jong, Jeremain Lens, Gregory van der Wiel en de Eredivisiespelers die deelnemen aan de play-offs om Europees voetbal zijn de internationals op wie Van Gaal het langst moet wachten. Zij komen met hun clubs nog in actie tijdens het weekend van 17 en 18 mei. Rafael van der Vaart moet bij HSV nog in actie komen in de play-offs om handhaving, als hij met HSV ten minste niet direct degradeert.

De twintig Eredivisiespelers die op trainingsstage komen

Doel: Jasper Cillessen (Ajax), Kenneth Vermeer (Ajax) en Jeroen Zoet (PSV).

Verdediging: Daley Blind (Ajax), Daryl Janmaat (Feyenoord), Terence Kongolo (Feyenoord), Bruno Martins Indi (Feyenoord), Karim Rekik (PSV), Joël Veltman (Ajax) en Stefan de Vrij (Feyenoord).

Middenveld: Jordy Clasie (Feyenoord), Davy Klaassen (Ajax), Tonny Vilhena (Feyenoord) en Georginio Wijnaldum (PSV).

Aanval: Jean-Paul Boëtius (Feyenoord), Luc Castaignos (FC Twente), Memphis Depay (PSV), Jürgen Locadia (PSV), Luciano Narsingh (PSV) en Quincy Promes (FC Twente).

Luc Castaignos.
Luc Castaignos.
Jasper Cillessen.
Jasper Cillessen.
Quincy Promes.
Quincy Promes.
Jordy Clasie.
Jordy Clasie.
Daryl Janmaat.
Daryl Janmaat.
Davy Klaassen
Davy Klaassen
Daley Blind.
Daley Blind.

De foto's zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.