Oranje kan ruim 23 miljoen verdienen tijdens EK

De UEFA heeft vandaag het prijzengeld voor het EK in Polen en Oekraïne vastgesteld. De winnaar van de finale krijgt 7,5 miljoen euro. Als het Nederlands elftal zich later dit jaar kwalificeert is dat sowieso al goed voor acht miljoen euro.

Oranje kan ruim 23 miljoen verdienen tijdens EK

Winst in de groepsfase is goed voor één miljoen euro, een gelijkspel levert een half miljoen op. Mocht Oranje de groepsfase niet overleven dan is de derde plaats in de poule nog altijd goed voor een extra miljoen. Het bereiken van de kwartfinale levert twee miljoen euro op en als Nederland doorstoot naar de laatste vier komt er nog eens drie miljoen euro bij.

Verlies in de finale is niet helemaal verliezen: de runner-up krijgt 4,5 miljoen euro. De gelukkige winnaar wordt nog eens drie miljoen extra rijker. Mocht Oranje tijdens het WK simpelweg alle wedstrijden winnen dan gaat er behalve de beker ook nog 23,5 miljoen euro mee richting Nederland.

De UEFA keert in totaal 196 miljoen euro prijzengeld uit en dat is twaalf miljoen euro meer dan tijdens het EK 2008 in Oostenrijk en Zwitserland. De Europese voetbalbond stelde tijdens een bijeenkomst in Nyon van het uitvoerend comite ook vast dat de loting voor Euro 2012 definitief plaatsheeft op vrijdag 2 december in Kiev, de hoofdstad van Oekraïne.

Bekijk hier al onze video's