Oranje en Argentinië wonnen allebei al eerder in São Paulo

Reacties

Nederland keert woensdagavond in de halve finale van het WK tegen Argentinië terug in het stadion waar het eerder in het toernooi Chili met 2-0 versloeg.

Oranje en Argentinië wonnen allebei al eerder in São Paulo

Op maandag 23 juni speelde Oranje het derde en laatste groepsduel met Chili, dat na de 5-1 winst op Spanje en de 3-2 overwinning tegen Australië, enkel nog ging om wie er eerste in de poule zou worden. Door doelpunten van invallers Leroy Fer en Memphis Depay won de ploeg van Louis van Gaal uiteindelijk met 0-2, waardoor het zich als groepswinnaar plaatste voor de achtste finale.

Tot nu toe werden in de Arena de São Paulo vijf wedstrijden afgewerkt. Het laatste duel wat er werd gespeeld was de achtste finale tussen Argentinië (vanavond uiteraard de tegenstander van Oranje) en Zwitserland. Messi en kornuiten wisten dat treffen pas na verlenging met 1-0 te winnen. Eerder speelden ook Brazilië en Kroatië (3-1), Uruguay en Engeland (2-1) en Zuid-Korea en België (0-1) tegen elkaar in het stadion dat ook wel Arena Corinthians (naar de vaste bespeler) wordt genoemd en plaats biedt aan iets meer dan 65.800 toeschouwers.

Overigens werkte Oranje de afsluitende training van dinsdag voor de derde keer dit toernooi niet, zoals gebruikelijk, af in het stadion waar een dag later ook gespeeld gaat worden. Het veld in São Paulo ligt er niet al te best bij, waardoor Louis van Gaal en zijn spelers zijn uitgeweken naar het Estadio Municipal Paulo Machado de Carvalho. Als Oranje en Argentinië woensdagavond om 22.00 uur Nederlandse tijd aftrappen, is het in São Paulo ongeveer 18 graden en regenachtig.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.