Oranje dankzij bronzen plak grootste stijger op FIFA-lijst

Reacties

Oranje is de grootste stijger op de vandaag vrijgegeven wereldranglijst van de FIFA. Nederland springt van de vijftiende naar de derde plaats.

Oranje dankzij bronzen plak grootste stijger op FIFA-lijst

Door de resultaten op het WK hoeft Oranje op de wereldranglijst alleen de finalisten Argentinië en Duitsland boven zich te dulden. Nederland heeft 1.496 punten, Argentinië 1.606 en Duitsland voert het klassement aan met het ontzagwekkende aantal van 1.724 punten. Die Mannschaft neemt de koppositie over van Spanje, dat door de eliminatie in de groepsfase ver wegzakt.

Nederland heeft ten opzichte van de vorige ranking 515 punten meer, waarmee het zich het meest verbetert van alle bij de FIFA aangesloten landen. Colombia stijgt van positie acht naar vier, terwijl Brazilië de derde plaats kwijtraakt en naar de zevende keldert. België doet goede zaken en springt van elf naar vijf. Ook Frankrijk maakt zijn entree in de toptien. Vanaf de zeventiende plaats klimmen Les Bleus naar de tiende. Engeland (van tien naar twintig) en Italië (van negen naar veertien) zijn de twee meest prominente dalers.

Toptien wereldranglijst

Land Punten
Duitsland 1724
Argentinië 1606
Nederland 1496
Colombia 1492
België 1401
Uruguay 1330
Brazilië 1241
Spanje 1229
Zwitserland 1216
Frankrijk 1202

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.