Oranje aan de slag tijdens eerste training voor WK

Reacties

Onder grote belangstelling van de media zijn de negentien uitverkoren Eredivisiespelers begonnen aan de eerste training van de negendaagse stage in Hoenderloo. Chelsea-middenvelder Marco van Ginkel ontbreekt na zijn last-minute uitnodiging nog op het trainingsveld.

Oranje aan de slag tijdens eerste training voor WK

Van Ginkel werd woensdag opgeroepen als vervanger van PSV-spits Jürgen Locadia, die zich vanwege liesklachten heeft moeten afmelden voor het Nederlands elftal. Van Ginkel arriveert vananavond nog en zal donderdagochtend voor het eerst meetrainen, waardoor de groep van twintig man weer compleet zal zijn.

In eerste instantie selecteerde Van Gaal twintig spelers uit de Eredivisie, die zich woensdag om 13.30 uur in Hoenderloo moesten melden bij het Golden Tulip Hotel, waar de allereerste WK-voorbereiding van start gaat. De potentiële WK-gangers zullen zich in drie periodes van drie dagen moeten bewijzen aan Van Gaal, die pas op 2 juni zijn definitieve selectie hoeft in te leveren bij de FIFA.

Namen
In de daaraan voorafgaande weken speelt Oranje nog oefenduels met Ecuador (17 mei, als slot van de trainingsstage) en Ghana (31 mei). Daarna is Wales (4 juni) nog de tegenstander. Na de interland tegen Ecuador vertrekt Oranje met een voorlopige groep van dertig namen, die op 13 mei wereldkundig gemaakt wordt door Van Gaal, naar Portugal. Het keurkorps verblijft tussen 20 en 27 mei in Lagos, in het zuidwesten van de Algarve.

Op 5 juni vliegt de WK-selectie naar Brazilië, waar op 13 juni het openingsduel met wereldkampioen Spanje staat gepland. Vijf dagen later wacht de wedstrijd tegen Australië, waarna Chili op 23 juni de laatste tegenstander is in Groep B. Oranje verblijft tijdens het WK in Rio de Janeiro.

Overigens mocht Ons Oranje, het officiële kanaal van de KNVB, een kijkje achter de schermen nemen in Hoenderloo. Bekijk in onderstaand filmpje waar de Oranje-internationals verblijven.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.