Opvallende invalbeurt Reis brengt PSV een punt

PSV ontsnapte tegen Sparta Praag aan een valse start van de Europa League. Invaller Jonathan Reis vervulde een hoofdrol bij de Eindhovense formatie (2-2).

Reis was eigenlijk afgeschreven in Eindhoven. Trainer Fred Rutten gunde de Braziliaanse belofte echter in de voorbereiding een kans zich te revancheren en die werd met beide handen aangegrepen. De opvallende wederopstanding kreeg steeds meer gestalte, met het voorlopig hoogtepunt in Praag.

Reis maakte tegen Sparta Praag een klein half uur voor het einde zijn opwachting bij PSV. Aanvankelijk moest hij het ontgelden. De ingevallen Braziliaan liet bij een vrije trap van Martin Zeman opzichtig zijn man Roman Hubnik lopen. De Tsjechische verdediger maakte van de gelegenheid gebruik en zette Sparta Praag op een voorsprong.

Maar Reis zou zich in aanvallend opzicht van een positieve kant zien. Vier minuten na zijn onachtzaamheid stond hij op de goede plaats om in de nasleep van een vrije trap van Balász Dzsudzsdák de gelijkmaker aan te tekenen.

In blessuretijd liet Reis zien ook aan vertrouwen te hebben gewonnen. Nadat Sparta Praag via Zeman andermaal op voorsprong was gekomen, ontfermde de Braziliaanse spits zich zelfverzekerd over een goedkoop gegeven strafschop na een overtreding op Lazovic. Reis stuurde keeper Jaromír Blazek de verkeerde kant op en voorkwam zo een voor PSV teleurstellend begin van de Europa League.