Optie tot koop Amrabat te hoog gegrepen voor Málaga

Reacties

Nordin Amrabat verkeert in een luxepositie. Málaga wil de 28-jarige graag definitief inlijven. Ook zijn eigenlijke werkgever Galatasaray ziet een terugkeer van de Marokkaanse international wel zitten. En dat is zeker een mogelijkheid, omdat Málaga niet over de middelen beschikt zijn optie tot koop te lichten.

Optie tot koop Amrabat te hoog gegrepen voor Málaga

Amrabat speelt dit seizoen op huurbasis bij Málaga, dat tot 30 april de tijd heeft om de optie tot koop in de overeenkomst met Galatasaray te lichten. Directeur Vicente Casado heeft in Spaanse media echter laten weten dat de afgesproken transfersom van 3,5 miljoen euro te hoog gegrepen is voor de huidige nummer zeven van Spanje. Alleen een externe investeerder kan de club helpen.

Vorige week reisde de clubleiding van de Andalusiërs af naar Turkije, om met Galatasaray te onderhandelen over een lagere afkoopsom. Daar viel voor Cim Bom Bom niet over te praten. Amrabat is na één seizoen als basisspeler in Spanje, waar hij vijf keer heeft gescoord in 25 competitieduels, immers gewoon weer welkom bij de Turkse topclub.

Buitenlanders
Dat heeft alles te maken met de buitenlanderregel in Turkije die na dit seizoen wordt versoepeld. Deze jaargang mocht de club, waar ook Wesley Sneijder onder contract staat, slechts acht buitenlanders in de wedstrijdselectie opnemen, waarvan er vijf in de basis mochten starten. Na de zomer groeit dat aantal naar elf, die ook allemaal vanaf de aftrap mogen spelen.

Daardoor is er toch weer toekomst voor Amrabat bij Galatasaray. Vorig seizoen kwam de ex-PSV'er maar dertien keer in actie, voordat hij in de winterstop werd verhuurd aan Málaga. Ook een transfer behoort nog tot de mogelijkheden, want als Málaga de optie tot koop niet licht, is er voldoende interesse. Zo zouden West Ham United en West Bromwich Albion hem op het oog hebben.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.