Opstelten levert verdachte Rooie Paul uit aan Duitsland

Nederland levert Paul R. uit aan Duitsland. Dat heeft minister Ivo Opstelten (foto) van Veiligheid en Justitie laten weten in een brief aan de Tweede Kamer.

Opstelten levert verdachte Rooie Paul uit aan Duitsland

Rooie Paul uit Noordwijk wordt gezien als spil in een fiksbende die op grote schaal wedstrijden manipuleerde. De betrokkenheid van hem bij het betaald voetbal kwam aan het licht door justitieel onderzoek in Duitsland. Over banden tussen Paul R. en Nederlandse voetballers is niks bekend omdat daar geen onderzoek naar is gedaan.

Paul R. is niet de enige landgenoot die wordt gezien als betrokkene bij het internationale matchfix-schandaal. Europol sprak over in totaal vijf verdachten. Daarover schrijft Opstelten: 'Daarnaast komen in het Duitse onderzoek nog vier andere veronderstelde Nederlanders voor in hetzelfde feitencomplex (het Nederlanderschap van deze personen is nog niet in alle gevallen vastgesteld).'

'Voor deze vier personen zijn geen rechtshulpverzoeken ingediend en is er vooralsnog geen informatie beschikbaar gesteld die aanleiding vormt voor een strafrechtelijk onderzoek door het Nederlandse Openbaar Ministerie.' (Iwan van Duren & Tom Knipping)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen