media

statistieken

datum

laden laden
laden laden
Toon meer resultaten

Oppermachtig Dortmund vrij simpel naar de kwartfinales

Oppermachtig Dortmund vrij simpel naar de kwartfinales

Borussia Dortmund heeft zich dinsdagavond ten koste van Shakhtar Donetsk geplaatst voor de kwartfinales van het toernooi om de Champions League. De Duitsers wonnen het duel in eigen huis op zeer overtuigende wijze met 3-0, nadat ze eerder met 2-2 gelijk speelden in Donetsk.

Met de twee tegentreffers in Donetsk in het achterhoofd had trainer Mircea Lucescu een belangrijke opdracht voor zijn spelers: scoren. Waar een ieder rekening hield met een aanvallend Shakhtar, was het Dortmund dat van begin af aan het heft in handen nam.

Met mooi combinatievoetbal vanaf het middenveld werd Shakhtar van het kastje naar de muur gestuurd. Het verschil in kwaliteit werd echter pas na een half uur uitgedrukt in cijfers. Waar eerder Lukasz Piszczek en Robert Lewandowski faalden, was het Felipe Santana die de score opende in het Signal Iduna Park stadion.

De vervanger van de zieke Mats Hummels, die in Oekraïne met een rake kopbal de 2-2 aantekende, kopte snoeihard binnen uit de hoekschop van Mario Götze. Daarmee was de ban gebroken voor het elftal van trainer Jürgen Klopp, dat even na de 1-0 de marge al snel op twee zette via Götze.

<i>Fel<b<</b>ipe Sa<b></b>ntana (links) viert zijn treffer met reserve-speler Leonardo Bittencourt</i>
Felipe Santana (links) viert zijn treffer met reserve-speler Leonardo Bittencourt

De twintigjarige middenvelder kwam vlak voor rust knap voor zijn man en rondde de voorzet van Lewandowski koelbloedig af. De international van Duitsland bepaalde hiermee direct de ruststand in Dortmund.

Na de onderbreking beet de bezoekende ploeg wel wat meer van zich af, maar deelde slechts speldenprikjes uit aan het oppermachtige Dortmund. Die Borussen kwamen geen moment in de problemen en liepen in de tweede helft uit naar 3-0.

Doelpuntenmaker in het tweede bedrijf van de wedstrijd was middenvelder Jakub Blaszczykowski. De Pool maakte na 57 minuten de derde treffer van de wedstrijd en bepaalde daarmee direct de eindstand: 3-0.

Hierdoor plaatst de huidige nummer twee van de Bundesliga zich voor het eerst sinds vijftien jaar weer voor de kwartfinales in het toernooi om de Champions League. De laatste keer was in het seizoen 1997/98. Destijds bereikte Dortmund de halve finale, waarin het werd uitgeschakeld door de latere winnaar Real Madrid.

De tegenstander van de Duitse kampioen in de kwartfinales is nog niet bekend. Vrijdag 15 maart heeft de loting plaats in Zurich. Behalve Dortmund, schaarde ook Real Madrid zich bij de beste acht ploegen van Europa. De overige zes zullen komende weken voort komen uit de resterende achtste finales.

Laatste nieuws