Opoku op schot bij Oss, VVV schadevrij in vierde periode

VVV-Venlo blijft in de vierde periode van de Jupiler League zonder puntenverlies. FC Den Bosch was maandagavond geen partij voor de Venlonaren. Bij FC Oss deed Johnatan Opoku (foto) van zich spreken met liefst vier goals. Op de andere velden lieten bij de beloftenteams gearriveerde spelers zich zien.

VVV-Venlo-FC Den Bosch 4-0
Door de ruime zege op de Bosschenaren staat VVV na drie duels in de vierde periode op negen punten. Melvin Platje loste bij de formatie van trainer Maurice Steijn daartoe het startschot. Hij opende in de derde minuut de score. Via Abdelaziz Khalouta en nogmaals Platje liep de thuisploeg binnen 28 minuten uit naar een 3-0 voorsprong. Na rust vergrootte Vito van Crooy de marge al na tien minuten naar 4-0. Daar bleef het uiteindelijk bij.

Behalve VVV staan ook NEC en FC Oss na drie duels op negen punten, maar de aanstaande kampioen en de derde periode-winnaar dingen in de vierde periode niet meer mee. Ook in de reguliere stand doet VVV het als subtopper (zevende) goed. Den Bosch blijft middenmoter (twaalfde).

FC Oss-RKC Waalwijk 4-1
Opoku kroonde zich in Oss tot de absolute matchwinner. In de tiende minuut zette de aanvaller de thuisploeg op voorsprong. Na rust maakte hij zijn veertiende, vijftiende en zestiende competitiedoelpunt. Tussen de 2-0 en de 3-0 van het feestvarken tekende Malcolm Esajas voor de Waalwijkse eretreffer. FC Oss bevindt zich door de zege steviger op de vijfde plaats, terwijl RKC afgetekend laatste blijft.

Jong Ajax-Fortuna Sittard 3-0
Op sportcomplex De Toekomst heeft Kolbeinn Sigthórsson zijn rentree voor Ajax gemaakt na een knieblessure. De IJslandse spits startte in de basis en werd na 62 minuten vervangen. Op dat moment stond het door treffers van Damian van Bruggen en Fabian Sporkslede al 2-0. Bij die laatste goal verzorgde Sigthórsson de assist. Queensy Menig bepaalde uiteindelijk de stand op 3-0. Jong Ajax is daardoor nog steeds tiende, terwijl Fortuna voorlaatste blijft.

Jong PSV-MVV Maastricht 1-1
Ook bij Jong PSV deed een,  zeker voor Jupiler League-begrippen, gelouterde speler van zich spreken. Stijn Schaars poetste kort na rust namelijk een 0-1 achterstand weg. De middenvelder bepaalde zo de eindstand. Namens MVV had Davy Brouwers al na elf minuten de score geopend. Zowel Jong PSV als MVV vertoeft daardoor aan de onderkant van de middenmoot; vijftiende en zestiende.

Helmond Sport-Jong FC Twente 1-2
In Helmond verloor de gastheer door treffers van Kasper Kusk en Shadrach Eghan. De twee doelpuntenmakers namens de Tukkers kunnen eveneens bogen op de nodige ervaring in het eerste elftal. Waar Helmond Sport de openingstreffer van Kusk kort voor rust nog wel recht wist te zetten via Gillian Justiana, lukte dat na de goal van Eghan in de 72ste minuut niet meer. Helmond Sport blijft zodoende achttiende, terwijl de beloften van Twente de dertiende plaats bezetten.