Opnieuw verlies voor Liverpool door productieve Cissé

Liverpool heeft voor de derde keer op rij verloren in de Premier League. Newcastle United was in eigen huis te sterk voor The Reds: 2-0.

Liverpool begon sterk en was gevaarlijk in het eerste kwartier. Newcastle-doelman Tim Krul redde zeer knap na een schot van Craig Bellamy. De Oranje-international moest zich strekken om de bal via de lat over te tikken.

De kans was een wake up call voor Newcastle United, dat nog geen drie minuten later op voorsprong kwam. Een voorzet op maat van Hatem Ben Arfa kwam op het hoofd van Papiss Cissé terecht: 1-0.

Newcastle bleef de sterkere ploeg. Vlak na rust raakte Mike Williamson nog de paal. Het bleek uitstel van executie. Een kwartier later lag de bal wel achter Liverpool-doelman Pepe Reina. Cissé was opnieuw trefzeker, waardoor de aanvaller op vijf goals uit zijn laatste drie wedstrijden staat.

Het rampscenario voor Liverpool voltrok zich tien minuten voor tijd, toen doelman Reina na een opstootje een rode kaart ontving. De Spanjaard mist daardoor de halve finale van de FA Cup tegen Everton. Met tien man hield Liverpool wel stand. Door de zege delen The Magpies de vijfde plaats met Chelsea. Liverpool staat op de teleurstellende achtste plaats. Foto: VI Images