Opnieuw scorende doelman: Groothuizen kopieert Hansen

Reacties

Doelman Indy Groothuizen heeft Oranje Onder-20 behoed voor een nederlaag tegen de leeftijdsgenoten van Tsjechië. De negentienjarige keeper van Ajax kopte Nederland in de slotseconde op gelijke hoogte: 2-2.

Opnieuw scorende doelman: Groothuizen kopieert Hansen

Oranje kwam op bezoek bij de Tsjechen na 21 minuten op voorsprong door Bai Kamara, uitkomend voor de gezamenlijke jeugdopleiding van NEC en FC Oss. Na de pauze trok de thuisploeg de stand gelijk via Jakub Jankto en Lukas Sadilek zette de Tsjechen een kwartier voor tijd op 2-1.

Dit leek de eindstand te worden, tot Nederland in de slotseconde een corner kreeg en Groothuizen zijn doel verliet om oorlog te maken in het vijandelijke strafschopgebied. Met succes, want de goalie kopte de bal met een boog in de verre hoek. Hiermee bepaalde hij de eindstand op 2-2. 'Dat mag hij nog wel eens doen', reageerde bondscoach Remy Reijnierse na afloop op de website van de KNVB.

Tijdens de eerste speelronde van het huidige Eredivisie-seizoen was er ook al een doelman trefzeker. Martin Hansen scoorde toen namens ADO Den Haag in de slotseconde tegen PSV en bezorgde zijn ploeg daarmee een punt (2-2).

Zaterdag kan Oranje Onder-20 overigens nogmaals proberen de leeftijdsgenoten van Tsjechië te verslaan. Dan nemen beide ploegen het wederom tegen elkaar op in een oefenwedstrijd.

Bekijk hier (vanaf één uur en 58 minuten) het doelpunt van Groothuizen:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.