Opnieuw Romeinse miljoenen naar Cagliari voor Ibarbo

Reacties

In plaats van Victor Ibarbo permanent in te lijven heeft AS Roma ervoor gekozen hem nog een seizoen te huren van Cagliari, met de mogelijkheid de 25-jarige aanvaller volgend jaar voor acht miljoen euro definitief over te nemen.

Opnieuw Romeinse miljoenen naar Cagliari voor Ibarbo

Ibarbo speelde het afgelopen half jaar ook al op huurbasis bij Roma, dat destijds nog een optie tot koop in de overeenkomst liet opnemen die bepaalde dat de Colombiaanse international voor twaalf miljoen euro tot het eigendom van de Giallorossi kon gaan behoren. De nummer twee van Italië schuift die beslissing nu voor zich uit, maar moet al wel een huursom van vijf miljoen aan het uit de Serie A gedegradeerde Cagliari betalen.

Anderhalve week geleden vloeiden de Romeinse miljoenen ook al rijkelijk richting Sardinië, toen Roma de aandelen van Cagliari in Radja Nainggolan voor negen miljoen afkocht. Twee dagen terug deed de werkgever van Kevin Strootman middels een minstens zo opmerkelijke constructie ook al zaken, door Iago Falqué te huren van Genoa, met een verplichte optie tot koop van zeven miljoen als de Spanjaard zijn eerste wedstrijd heeft gespeeld. Roma nam ook Andrea Bertolacci over van Genoa, maar verkocht de middenvelder voor twintig miljoen meteen weer door aan AC Milan.

Doordat ook Ibarbo komend seizoen in Stadio Olimpico speelt zit trainer Rudi Garcia vooralsnog ruim in zijn vleugelaanvallers. Behalve de rappe Colombiaan, in zijn eerste halfjaar mede door een blessure goed voor slechts elf optredens (geen doelpunt), staan ook aanwinst Falqué, Juan Iturbe, Adem Ljajic en Gervinho nog onder contract in Rome, al lijkt die laatste te vertrekken naar het Midden-Oosten.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.