Opnieuw negatieve hoofdrol Gomes bij Tottenham

Tottenham Hotspur bewees zichzelf op eigen veld tegen laagvlieger Blackpool een bijzonder slechte dienst (1-1). Doelman Heurelho Gomes eiste andermaal een negatieve hoofdrol voor zich op.

The Spurs, met Rafael van der Vaart in de basis, waren een uur lang de betere ploeg, maar verzuimden het overwicht in doelpunten uit te drukken. Pogingen van onder meer Gareth Bale, Luka Modric en Van der Vaart troffen geen doel. De bezoekers hadden voetballend niet veel in te brengen, maar trachtten het spel van de ploeg van trainer Harry Redknapp met spijkerharde overtredingen te ontregelen.

Toen een bevrijdend doelpunt aanvankelijk uitbleef voor Tottenham, begon het fysieke spel van Blackpool steeds meer zijn vruchten af te werpen. Charlie Adam legde de sterk spelende Bale met een reeks van aanslagen aan banden. De Welshman liet zich halverwege de tweede helft geblesseerd vervangen met een op het oog ernstige enkelblessure. Blackpool kreeg zodoende meer en meer geloof in een stuntje.

Gomes wakkerde het vertrouwen van de tegenstander aan in een knotsgekke minuut. De Braziliaanse doelman leek op weg naar een heldenrol door een strafschop van Charlie Adam te keren. Echter, in de daaropvolgende hoekschop liet de voormalige doelman van PSV zich van zijn slechtste kant zien.

Na onhandig uitkomen bij een hoge bal vloerde hij een tegenstander, waardoor Adam zijn fout van eerder kon herstellen. Ditmaal faalde de aanvoerder van Blackpool niet: 0-1. Adam zag onlangs nog een transfer naar Tottenham afketsen en vierde zijn doelpunt uitbundig.

Uiteindelijk hield de thuisploeg een puntje over aan de wedstrijd, doordat een afstandsschot van Jermaine Defoe doel trof. Daar bleef het bij voor Tottenham Hotspur, ondanks zes minuten blessuretijd.

The Spurs verliezen de vierde plaats, goed voor deelname aan de voorronde van de Champions League, meer en meer uit het oog. Met nog drie wedstrijden te spelen bedraagt de achterstand op Manchester City zes punten. Foto: VI Images