Opnieuw geen zege voor FC Twente in La Manga

De oefenwedstrijd tussen 1899 Hoffenheim en FC Twente is in een remise geëindigd. De ploeg van trainer Michel Preud'homme speelde net als donderdag tegen 1. FC Kaiserslautern (4-1 verlies) geen goede wedstrijd, maar de Tukkers wisten een nederlaag te voorkomen.

Al vanaf het eerste fluitsignaal was er sprake van druk op de helft van Twente. Onder meer een terugkopbal kon ternauwernood door Nikolay Mihaylov worden gered. Na 25 minuten spelen kreeg Hoffenheim een penalty, die mooi werd gestopt door de Bulgaar. Mihaylov ontpopte zich tot een belangrijke schakel aan de kant van Twente, want ook na de penalty hield de Twente-doelman de Tukkers door middel van twee knappe reddingen in de wedstrijd.

Tien minuten na rust zorgde Luuk de Jong tegen de verhouding in voor de voorsprong van Twente. Een mooie steekpass van Roberto Rosales zette Nacer Chadli vrij voor de keeper. De aanvaller legde de bal af op De Jong, die de openingstreffer gemakkelijk kon binnentikken. Hands in het strafschopgebied van Denny Landzaat resulteerde in de gelijkmaker. Vedad Ibisevic faalde niet met het inschieten van zijn penalty. Het laatste moment van de wedstrijd was wellicht ook de mooiste. Theo Janssen bezorgde Twente bijna de zege, maar het schot vanaf eigen helft eindigde op de paal.

De Tukkers verloren Dwight Tiendalli in de wedstrijd. De verdediger verliet het veld met een knieblessure, waarvan de ernst nog niet bekend is. FC Twente werkt momenteel een trainingskamp af in het Spaanse La Manga en verloor eerder deze week al Nicky Kuiper met een knieblessure. Foto: VI Images