Opnieuw felle protesten tegen WK in Brazilië

Reacties

Opnieuw waren er dinsdag in Brazilië hevige protesten tegen het komende WK dat in juni zal starten. In São Paulo werden 54 demonstranten na een uit de hand gelopen protestmars opgepakt.

Opnieuw felle protesten tegen WK in Brazilië

Het WK start op 12 juni met de wedstrijd Brazilië-Kroatië, maar in het gastland is nog steeds een groep mensen die fel tegen het mondiale voetbaltoernooi is. De betoging in São Paulo was al de vijfde protestmars.

FIFA-voorzitter Sepp Blatter reageerde onlangs nog laconiek op het aanhoudende verzet, dat gestoeld is op de overtuiging dat er veel te veel geld nodig is voor de organisatie van het WK en de Confederations Cup (de generale repetitie van vorig jaar). De demonstranten menen dat dit geld ten goede moet komen aan de bevolking, die het harder nodig heeft. 'Brazilië is het land van voetbal. Ik weet zeker dat het WK straks met open armen wordt ontvangen', aldus de Zwitser.

Tijdens de Confederations Cup waren er ook al hevige protesten. Ook toen wilde Blatter niets weten van de verwijten dat de FIFA medeverantwoordelijk zou zijn.  'Ik begrijp dat de mensen ongelukkig zijn, maar ze moeten dit niet in verband brengen met het voetbal. Brazilië heeft om het WK gevraagd, we hebben het land niet gedwongen om het toernooi te organiseren. De Brazilianen wisten dat er stadions gebouwd moesten worden die aan WK-eisen moeten voldoen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.