Opnieuw commotie over shirt van Cissé bij Newcastle

Er blijft Papiss Cissé weinig bespaard bij Newcastle United. Kort nadat de 28-jarige spits uit Senegal openbaarde dat een conflict met de clubleiding tot het verleden behoort, is hij nu het slachtoffer van een blunder van zijn broodheer.

Opnieuw commotie over shirt van Cissé bij Newcastle

De werkgever van Tim Krul en Vurnon Anita heeft immers shirts laten drukken met daarop een foutief gespelde naam. Niet Papiss Cissé, maar Papiss Sisse prijkt er op het tricot van de spits. Dat de uitspraak van de huidige gedrukte naam ook nog eens de Engelse vertaling voor 'mietje' is, maakt het foutje extra zuur. Opmerkelijk aangezien Cissé al sinds het seizoen 2011/12 voor The Magpies uitkomt.

Helemaal opvallend is dat Everton onlangs al eenzelfde blunder beging. De Spanjaard Gerard Deulofeu werd op het shirt voorgesteld als Gerrard Deufoleu.

Cissé raakte enkele weken geleden ook al in conflict met Newcastle United vanwege zijn weigering tenues te dragen met daarop shirtsponsor Wonga. De spits kon het bedrijf dat zich richt op kortstondige leningen niet rijmen met zijn islamitische geloof. Even leek de onvrede zelfs te zorgen voor een transfer toen Cissé niet mee wilde op trainingskamp naar Portugal.

Dat incident is niet langer bron voor irritatie. Uitgerekend dinsdag, de dag dat de blunder van de gedrukte shirts aan het licht kwam, vertelde Cissé op de clubwebsite blij te zijn zich weer op het voetbal te kunnen richten. 'Na deze moeilijke tijd, waarin ik veel nuttige discussies heb gevoerd, heb ik besloten het shirt toch te dragen. Nu wil ik me honderd procent geven voor de club.' Dat laatste dan wel als zijn naam wordt aangepast.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen