Opmerkelijke herdenking van Di Stéfano bij duel van Oranje

Reacties

Voorafgaand aan de halve finale van het WK tussen Oranje en Argentinië werd, op opmerkelijke wijze, stilgestaan bij het overlijden van Alfredo di Stéfano. De voetballegende overleed maandag op 88-jarige leeftijd.

Opmerkelijke herdenking van Di Stéfano bij duel van Oranje

Nadat wereldvoetbalbond FIFA aankondigde dat er slechts 'een moment' en geen minuut van stilte zou zijn, werd niet meer dan een handvol seconden stilgestaan bij het overlijden van de legende. De spelers stonden tijdens het zeer korte eerbetoon rond de middencirkel. Daarbij werd op de tribunes geapplaudiseerd.

Het moment van stilte zal opnieuw voer voor discussie zijn. Eerder werd FIFA-voorzitter Sepp Blatter al flink bekritiseerd toen hij in december tijdens de loting van het WK slechts enkele seconden stil stond bij het overlijden van Nelson Mandela.

Di Stéfano was Argentijn van geboorte en speelde zes interlands voor de nationale ploeg van zijn geboorteland. Later in zijn carrière kwam Di Stéfano als international uit voor Spanje. Voor de halve finale Brazilië - Duitsland (1-7) van dinsdag werd geen moment van stilte gehouden.

Argentinië trad vanwege het overlijden van Di Stéfano vanavond tegen Oranje aan met rouwbanden. In de Argentijnse Primera División speelde Di Stéfano voor River Plate en Huracan. Ook kwam hij uit voor Millionaros (Colombia) en verdedigde hij in Spanje de kleuren van Real Madrid en Espanyol.         

Volg Oranje op de voet met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.