Opmerkelijke flirt NAC Breda met Verbeek

Reacties

NAC Breda wil in gesprek met Gert-Jan Verbeek. Dit 'naar aanleiding van de openlijke vrijage op de nationale televisie', zo meldt de Brabantse club op de clubwebsite, verwijzend naar de recente opmerking van Verbeek bij FOX Sports dat hij 'altijd een gesprek aan wil gaan omdat hij van de uitkeringsinstantie moet solliciteren'.

Opmerkelijke flirt NAC Breda met Verbeek

De Eredivisionist zoekt zoals bekend een opvolger voor de ontslagen Nebojsa Gudelj en gaat daarom met verschillende trainers praten. 'In de tussentijd wordt bij het management van Gertjan Verbeek geïnformeerd of er aanleiding is voor een vrijblijvend gesprek tussen beide partijen', zo luidt de verklaring.

Met deze tamelijk opmerkelijke verklaring lijkt de Bredase club tegemoet te willen komen aan de wens van veel supporters, die Verbeek (foto) graag naar NAC zien komen. Gezien het beperkte budget leek de komst van Verbeek al onwaarschijnlijk.

Technisch directeur Graeme Rutjes stelde eerder nog dat het profiel van de nieuwe trainer binnenskamers zou blijven. Na anderhalve week van beraad, geeft hij vandaag dus zelf openheid van zaken via het officiële cluborgaan. Er wordt, zo staat in het profiel, gezocht naar een coach die onder meer 'een duidelijke consistente lijn hanteert en aanvallend voetbal nastreeft'.

Ook moet hij  'zijn mannetje staan bij de verschillende geledingen binnen de organisatie en affiniteit hebben met de unieke clubcultuur van de Bredase club'.

Bij een fors deel van de financiers van NAC is Ruud Brood de droomkandidaat. Zijn komst is tijdens dit seizoen echter uitgesloten, aangezien hij een nog tot medio 2015 doorlopend contract heeft bij NEC. Voorlopig neemt Eric Hellemons de honneurs van Gudelj waar in het Rat Verlegh Stadion. Volgens Rutjes is het ook niet uitgesloten dat Hellemons aanblijft als interim. Veel zal afhangen van de prestaties in de komende weken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.