Opmerkelijk verzoek Coentrão: 'Selecteer mij niet voor WK'

Reacties

Fábio Coentrão heeft zich afgemeld voor het komende WK. Hoewel de Portugese verdediger niet geblesseerd is, voelt hij zich niet in staat om zijn land 'op de juiste manier te vertegenwoordigen' in Rusland.

Opmerkelijk verzoek Coentrão: 'Selecteer mij niet voor WK'

De dertigjarige Coentrão heeft een teleurstellend seizoen achter de rug bij Sporting Lissabon, dat de linksback huurde van Real Madrid. Op zijn Facebook-pagina schrijft de vleugelverdediger dat hij nog veel wedstrijden voor Portugal wil gaan spelen, maar niet op het aankomende WK. Coentrão heeft aan bondscoach Fernando Santos gevraagd of hij hem niet wil selecteren.

'Afgelopen week, na veel te hebben nagedacht, heb ik het nationale elftal laten weten dat ik na een zwaar seizoen het gevoel heb dat ik niet in staat ben om de ploeg op de juiste manier te vertegenwoordigen op het WK', schrijft Coentrão. 'Ik zal mijn land nooit in de steek laten en hoop dat ik in de toekomst nog veel wedstrijden voor Portugal mag spelen. Tot die tijd zal ik er altijd zijn om de ploeg toe te juichen. Veel succes.'

Coentrão speelde tot dusver 52 interlands, maar was er twee jaar geleden niet bij op het door Portugal gewonnen EK in Frankrijk. Eliseu en Raphael Guerreiro waren toen de linksbacks in de Portugese selectie. Op het aankomende WK speelt de Europees kampioen in de groepsfase tegen Spanje, Marokko en Iran.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.