Opluchting overheerst bij AZ na thuiszege op Heracles

Het AZ-kamp was na afloop van het met 3-1 gewonnen duel met Heracles Almelo opgelucht dat het missen van opgelegde kansen in de eerste helft de thuisploeg niet opbrak, toen Heracles Almelo in de slotfase nog even dicht bij een punt leek te komen met de late aansluitingstreffer.

'We hebben in de eerste helft een behoorlijk spelletje op de mat gelegd, alleen we waren te lief voor Heracles, we hebben het niet echt afgemaakt', liet Verbeek na afloop zijn licht schijnen over de eerste thuiswedstrijd van de Alkmaarders tijdens dit seizoen.

'2-0 was een geringe afspiegeling van het aantal kansen dat we creëerden. En dat met deze warmte, ik moet toch zeggen dat ze dat uitstekend hebben gedaan. In de tweede helft wordt het toch wat moeizamer, en dan wordt het op laatst nog billen knijpen. Dan ben je heel opgelucht dat de 3-1 uiteindelijk valt, maar dat hoort eigenlijk niet zo te zijn.'

Overigens pleitte Verbeek er voor aanvang nog voor om wedstrijden in deze tropische temperaturen te verplaatsen naar de avonduren.

Adam Maher, aangever bij de 2-0 van Maarten Martens, zag eveneens een wedstrijd met twee gezichten: 'Bij vlagen speelden we heel goed en kwamen we er makkelijk doorheen. Je moet in de eerste helft al 3-0 of 4-0 voorstaan als je het overzicht bewaart.'

'Alleen toen Heracles druk ging zetten werd het steeds moeilijker en moeilijker', verklaarde Maher het inzakken van AZ in de tweede helft. 'Ik denk dat de omstandigheden wel meespelen, want het was heel warm en dan kan je niet negentig minuten doorgaan.' Foto: VI Images