Opluchting bij Real Madrid: blessure Alonso valt mee

Opluchting voor Real Madrid en Xabi Alonso. De enkelblessure die de 31-jarige Spanjaard zaterdag opliep tijdens de oefeninterland tegen Equatoriaal Guinea valt mee.

Opluchting bij Real Madrid: blessure Alonso valt mee

Alonso moest op slag van rust naar de kant. Gevreesd werd voor een ernstige enkelblessure, maar bondscoach Vicente del Bosque liet weten dat het wel meeviel en slechts om een 'tikje' ging. De verwachting is dat Alonso zaterdag in het duel met Alméria niet hoeft te ontbreken. Dinsdag in de oefeninterland bij Zuid-Afrika moet hij waarschijnlijk wel passen.

Het goede nieuws is een meevaller voor Alonso. Hij stond maanden aan de kant met een gebroken voet, maar maakte onlangs zijn rentree bij Real. Een blessure voor de ervaren middenvelder zou een hard gelag zijn voor de Spaanse topclub. Vrijdag liep Sami Khedira namelijk een zware knieblessure op tijdens de vriendschappelijke interland Italië - Duitsland (1-1). De Duitse middenvelder is daardoor waarschijnlijk een half jaar uit de roulatie.

Spanje won zaterdag slechts met 2-1. Del Bosque sprak van een lastige wedstrijd. 'Zij waren fysiek sterk. Wij kwamen daardoor moeilijk aan voetballen toe.'

Bekijk hier al onze video's