Opluchting bij PEC Zwolle ondanks zwaar verlies bij AZ

AZ heeft gedecideerd de twijfels weggenomen over het podium voor volgend seizoen (4-0). Ook PEC Zwolle handhaafde zich in de Eredivisie met dank aan resultaten in Brabant.

Opluchting bij PEC Zwolle ondanks zwaar verlies bij AZ

PEC-trainer Art Langeler had zich vorige week opgewonden over de gemiste kans handhaving te bewerkstelligen. De vertrekkende coach zag zijn ploeg ook tegen AZ niet dat benodigde punt pakken.

AZ, dat ook een punt nodig had voor lijfsbehoud, kon na 45 minuten met een gerust hart de kleedkamer opzoeken. In de negentiende minuut opende Viktor Elm de score. De Zweedse middenvelder kopte raak uit een corner van Adam Maher (foto), die werd doorgekopt door Etienne Reijnen. Beerens vergrootte met een volley in het dak van het doel de voorsprong.

De marge bood trainer Gertjan Verbeek de gelegenheid zich al voor te bereiden op de bekerfinale op Hemelvaartsdag. De coach haalde vaste waardes Dirk Marcellis en Jozy Altidore naar de kant.

Voor Zwolle bood dat geen soelaas. Aron Jóhannsson, ingevallen voor Altidore, besliste na ruim een uur de wedstrijd in Alkmaar. Maher voegde daar in de 77ste minuut nog een doelpunt aan toe.

Maar Langeler kon na afloop toch een glimlach op zijn gezicht tonen. Doordat Roda JC Kerkrade bij NAC Breda met 5-3 ten onder ging, kan hij afscheid nemen in de wetenschap dat zijn opvolger Ron Jans bij PEC Zwolle volgend jaar in de Eredivisie op de bank zit.

Voor AZ was er ook goed nieuws van de andere velden. Deelname aan de play-offs om Europees voetbal is nog niet verkeken. En doordat PSV zo goed als zeker als tweede het seizoen afsluit, is de Alkmaarse ploeg officieus verzekerd van Europees voetbal ongeacht de uitkomst van de KNVB-bekerfinale.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen