Opluchting bij City na goed nieuws uit ziekenboeg

Reacties

Manchester City heeft de selectie die afreist naar Istanbul voor de Champions League-finale bekendgemaakt. De Engelse topclub had goed nieuws over Kyle Walker (33). De Engelse vleugelverdediger is er ondanks rugklachten tijdens de finale tegen Internazionale gewoon bij.

Opluchting bij City na goed nieuws uit ziekenboeg
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
1 - 0
Internazionale
Internazionale

Afgelopen week kreeg Walker na de FA Cup-finale tegen Manchester United te kampen met het fysieke ongemak. Manager Pep Guardiola uitte zijn zorgen over het meespelen van Walker, maar donderdag kwam er witte rook via de officiële kanalen over de status van de routinier. Hij stapt namelijk gewoon het vliegtuig in naar Turkije.

Walker was in de halve finale een van de uitblinkers van The Citizens. In het tweeluik met Real Madrid maakte de pijlsnelle routinier met name in de return indruk. De Engelsman neutraliseerde Vinícius Júnior. Mede daardoor won City eenvoudig van De Koninklijke.

Ook Nathan Aké is van de partij zaterdag. De 28-jarige international van het Nederlands elftal miste de afgelopen weken een aantal wedstrijden vanwege fysieke malheur. In de FA Cup-finale tegen stadgenoot Manchester United kon Aké al invallen, terwijl hij nu wederom onderdeel is van de wedstrijdselectie van Guardiola.

Dit is de selectie van Manchester City voor de Champions League-finale:

Kyle Walker, Rúben Días, Kalvin Phillips, John Stones, Nathan Aké, Ilkay Gündogan, Erlin Haaland, Jack Grealish, Aymeric Laporte, Rodrí, Kevin De Bruyne, Stefan Ortega, Júlian Álvarez, Bernardo Silva, Sergio Gómez, Manuel Akanji, Riyad Mahrez, Ederson, Maximo Perrone, Scott Carson, Phil Foden, Cole Palmer en Rico Lewis.

Bekijk hier al onze video's
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.