Opluchting bij Bordeaux: 'Onze gedachten schoten even terug naar Eriksen'

Reacties

De schrik zat er zondagavond goed in tijdens de openingsfase van de Ligue1-wedstrijd tussen Olympique Marseille en Girondins Bordeaux (2-2) toen Bordeaux-spits Samuel Kalu uit het niets naar de grond ging. De Nigeriaan keerde na de behandeling nog even terug in het veld voordat hij werd gewisseld. Bordeaux-trainer Vladimir Petkovic liet na de wedstrijd weten dat Kalu in orde is.

Opluchting bij Bordeaux: 'Onze gedachten schoten even terug naar Eriksen'
© Pro Shots
Olympique Marseille
Olympique Marseille
2 - 2
Bordeaux
Bordeaux

Op het moment dat Marseille-speler Dimitri Payet wilde aanleggen voor een vrije trap ging Kalu, die in de muur stond, naar het gras. Dat leidde tot de nodige commotie op het veld. Zowel spelers van Marseille als Bordeaux maakten drukgebarend duidelijk dat medische assistentie vereist was. Bij de behandeling vormden spelers van Marseille en Bordeaux een kring om Kalu en de medici.

De opluchting was groot toen de Nigeriaanse anvaller even later zelfstandig van het veld liep. Opvallend genoeg keerde Kalu daarna ook terug in het veld. Na tien minuten haalde trainer Petkovic hem alsnog naar de kant.

De coach die afgelopen zomer overkwam van de Zwitserse nationale ploeg ging na de wedstrijd in op de situatie met Kalu. 'De uitslag van deze wedstrijd zetten we voor nu even op de achtergrond. Met Samuel gaat het gelukkig goed. We hebben hem uit voorzorg toch gewisseld. Gezondheid is veel belangrijker dan voetbal', zei Petkovic op een persconferentie.

Eriksen
Rémi Oudin verving Kalu en maakte de 2-2 voor Bordeaux. Op het moment dat zijn ploeggenoot op het gras lag schoten de gedachten van Oudin even terug naar de situatie met Christian Eriksen op het EK. 'We kregen allemaal koude rillingen over ons lijf. Het was behoorlijk schokkend. Voor ons, maar ook voor de toeschouwers. Natuurlijk schoten onze gedachten even terug naar wat er met Eriksen is gebeurd. We zijn heel blij dat het goed is afgelopen met Kalu. Iedereen in het stadion leefde in een moment van vrees.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.