Opleving Clasie en Martins Indi na gesprek met Koeman

Feyenoord-trainer Ronald Koeman heeft zondag tijdens de 2-0 zege op concurrent Vitesse tevreden toegezien hoe zijn kritiek op Bruno Martins Indi en Jordy Clasie zijn uitwerking niet miste. De coach van de Rotterdammers hekelde in de media het tegenvallende spel van de internationals en sprak vrijdag uitgebreid met Clasie, die in de belangstelling van Fiorentina staat.

Opleving Clasie en Martins Indi na gesprek met Koeman

'Soms is dat ook nodig, hè', vertelt Koeman. 'Dat had ik zelf als speler ook. Je wordt onbewust misschien toch wat gemakzuchtig. Dan is het aan de technische staf dat te signaleren en er iets mee te doen. Dat kan op verschillende manieren.'

'Ik neem het die jongens ook niet kwalijk', vervolgt Koeman. 'Ze zijn 21 jaar, er is veel gebeurd, ze werden international, het gaat over de toekomst en contracten en of je wilt of niet, zoiets laat je niet onberoerd.'

Door de overwinning deelt Feyenoord de tweede stek met PSV, al hebben de Eindhovenaren een veel beter doelsaldo. Vitesse volgt op twee punten. 'Wij moeten alles winnen en hopen dat PSV en Vitesse wat laten liggen', doelt Koeman op het behalen van de felbegeerde tweede plaats, die recht geeft op deelname aan de voorronde van de Champions League.

Aan het kampioenschap denkt Koeman niet meer. 'De kans is klein, maar het is een rare competitie. Ik heb Ajax al gefeliciteerd met de titel en ik ben er nog steeds van overtuigd dat ze kampioen worden, maar toch is het geen prettig vooruitzicht: zaterdagavond, NAC-uit op dat knollenveld. Die moet je toch eerst maar winnen.' (Martijn Krabbendam) Lees in de nieuwe editie van Voetbal International meer over Feyenoord. Graziano Pellè komt uitgebreid aan het woord en technisch directeur Martin van Geel laat zijn licht schijnen over de Rotterdamse toekomst. Bestel in onze webshop VI nr. 17, die vanaf woensdag in de winkels ligt.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen