Oplevend Roda JC laat Heerenveen ontsnappen

SC Heerenveen heeft een punt overgehouden aan het bezoek aan Kerkrade, waar Roda JC met gemengde gevoelens achterbleef (2-2).

Oplevend Roda JC laat Heerenveen ontsnappen

Het wegsturen van trainer Raymond Atteveld heeft bij Roda JC (nog) niet tot het gewenste resultaat geleid. Tegen SC Heerenveen was het begin en de veerkacht hoopgevend, het verval zorgwekkend. De eerste zege van het seizoen glipte in de slotfase door de vingers.

De Limburgse formatie was na de sterke openingsfase diep weggezakt en had daarmee de Friese gasten een opening geboden voor een positief resultaat. Na 37 minuten deelde Christian Grindheim namens SC Heerenveen de tik uit die zich al langer aftekende. De Noorse middenvelder kopte de bal uit een voorzet van Roy Beerens achter Roda-keeper Bram Castro.

Interim-coach Martin Koopman kreeg Roda JC in de rust weer op de rails. Met Sekou Cissé als opvallendste kracht hervond de Kerkradese ploeg het elan het verloren terrein goed te maken. Na een uur vertaalde zich dat in de gelijkmaker. De voorzet van Anouar Hadouir ging nog voorbij aan Andres Oper, maar vond in Cissé wél een dankbare klant.

Pas nadat Boldizsár Bodor met een schitterend actie en dito chot van zestien meter de opleving van Roda JC extra cachet had gegeven, begreep SC Heerenveen dat er moest worden gebikkeld. Via een flipperkastdoelpunt van invaller Arnar Smárason bracht die krachtsinspanning ook een punt als beloning.

Bekijk hier al onze video's