Ophef rond Vanden Borre, Van Gaal wil geen spionnen

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Ophef rond Vanden Borre, Van Gaal wil geen spionnen

'Alle complimenten voor Juventus; deze landstitel is volkomen verdiend.'
Antonio Conte (foto) bezorgde Juventus tussen 2012 en 2014 drie landstitels, maar is ook genereus met de complimenten over het elftal onder leiding van zijn opvolger Massimiliano Allegri. 'In de competitie hebben ze bewezen superieur te zijn aan hun tegenstanders', aldus de Italiaanse bondscoach in zijn vaderlandse media.

• Voorafgaand aan het duel tussen Charleroi en Anderlecht werd één minuut applaus gehouden ter ere van de deze week op 24-jarige leeftijd overleden Lokeren-verdediger Gregory Mertens. Anthony Vanden Borre vond het blijkbaar nodig zijn veters te gaan strikken. Die actie kwam Vanden Borre op een storm van kritiek te staan in België. Zo riep analyticus en oud-international Eric van Meir al op tot een schorsing. 'Dit kan de club niet door de vingers zien!' En daar zijn wij het mee eens.

Louis van Gaal blijft de gemoederen en de tabloids in Engeland bezig houden. Het nieuwste verhaal: hij laat bestelbusjes niet meer toe op de parkeerplaats van het trainingscomplex van Manchester United als er een training bezig is. Volgens The Mirror zou de Nederlander denken dat de bestuurders hem bespioneren tijdens de trainingen. Het verhaal kwam naar buiten na de 0-1 nederlaag van United tegen West Bromwich Albion afgelopen zaterdag. Bekijk hieronder wat Van Gaal van die derde nederlaag op rij vond.

'We lieten hem meespelen met ons, hij was toen al veel te goed voor zijn leeftijdsgenoten. Daar is hij veel sterker van geworden.'
• De broers van Juventus-middenvelder Paul Pogba, Florentin en Mathias, hebben hem geleerd voor zichzelf op te komen. In een interview met The Guardian vertellen de broers dat Paul op jonge leeftijd al met hen meespeelde in wedstrijdjes op straat. Overigens is de Pogba-familie besprenkeld met het nodige voetbaltalent: Florentin vertoont momenteel zijn kunsten bij Saint-Etienne, terwijl Mathias bij Crawley Town de clubkleuren verdedigt.

• De defensieve speelstijl van manager José Mourinho wordt omarmd door de fans van Chelsea. Dit shirt zal dan ook gretig aftrek vinden.

'De eerste dag dat ik met Allegri en de voorzitter in de auto zat, werden we bespuugd, bekogeld met eieren en getrapt.'
• Afgelopen zomer werd Massimiliano Allegri aangesteld als opvolger van Antonio Conte en dat kwam op veel kritiek te staan van de Juventus-fans, maar zaterdag legde de club uit Turijn beslag op de landstitel. Algemeen directeur Beppe Marotta is blij voor Allegri. (Sky Italia)

'Voor mij is hij een van de beste verdedigers van de Premier League. Hij is groot, technisch en heeft een prima lange bal in de voeten.'
Robbie Rensenbrink is onder de indruk van Toby Alderweireld. De 46-voudige Oranje-international vindt de Southampton-verdediger qua fysiek minder dan Vincent Kompany, die echter weer iets nonchalanter is. 'Daarom is Alderweireld voor mij op dit moment de beste Belgische verdediger in de Premier League.' (Het Nieuwsblad)

• In de nacht van zaterdag op zondag was Floyd Mayweather te sterk voor Manny Pacquiao. De bokswedstrijd werd vooraf aangekondigd als 'het Gevecht van de Eeuw', maar de manier waarop Money de wedstrijd won kwam hem op veel kritiek te staan. Mayweather werd het Chelsea van het boksen genoemd door zijn verdedigende stijl. De Londense club zou er volgens velen goed aan doen om de bokser vast te leggen.

'We hebben gezien dat we in Engeland alles kunnen winnen. In Europa is het anders, maar we zijn niet ver verwijderd van de top.'
• Chelsea kan zich zondag voor de vijfde keer in de clubhistorie kronen tot kampioen van Engeland, maar Cesc Fabregas heeft honger naar meer. De middenvelder aast op Europese successen. 'Volgend jaar willen we een stap vooruit maken en meestrijden in de Champions League.' (Sunday Express)

'Hij is een zeer optimistische speler die leeft voor doelpunten en zichzelf straft als hij niet scoort.'
• Tijdens het uitduel met Sevilla (2-3) was Cristiano Ronaldo met drie doelpunten weer goud waard voor Real Madrid. Ploeggenoot Sergio Ramos is vol lof over de Portugees, die dit seizoen al 42 keer gescoord heeft in de Primera División. 'Hopelijk kan hij blijven scoren.' (Canal+)

Sebastian Giovinco is uitstekend begonnen aan zijn avontuur in de Verenigde Staten. De 28-jarige aanvaller van Toronto FC maakte tegen Philadelphia Union al zijn vierde doelpunt in zeven wedstrijden. En de manier waarop, mocht er zijn. Een prima vrije trap van de voormalige Juventus-speler.

'Advocaat is briljant. Hij kwam hier en heeft laten zien dat hij karakter heeft. Dat helpt de ploeg resultaten te halen.'
• Dankzij twee treffers van Jordi Gómez won Sunderland zaterdag thuis met 2-1 van Southampton en de matchwinner liet na afloop weten onder de indruk te zijn van manager Dick Advocaat. 'Hopelijk kunnen we nog een paar goede resultaten halen en de degradatiezone verlaten.' (FOX Sports)

'De druk was erg hoog in 2013. Dat was ook normaal, want Tottenham Hotspur had Gareth Bale verkocht en de fans wilden er goede spelers voor terug hebben.'
Nacer Chadli maakt op dit moment alle verwachtingen waar bij Tottenham Hotspur, maar erkent dat het vorig seizoen niet goed was wat hij presteerde. De Belg, die in Nederland voor AGOVV Apeldoorn en FC Twente speelde, kwam in de huidige jaargang al tot tien treffers in de Premier League. Vorig seizoen maakte hij maar één competitietreffer. (ITV)

'Of ik onder Mourinho had willen spelen? Natuurlijk. Ik heb onder briljante managers mogen spelen, maar als je niet bij die club zit vraag je jezelf toch af hoe het is om met hem samen te werken.'
• In de periode 1996-2013 speelde Jamie Carragher voor Liverpool, maar de oud-verdediger - nu actief als analyticus - had eigenlijk ook graag eens samengewerkt met manager José Mourinho. De Portugees staat niet bekend om zijn aanvallende speelstijl, maar dat maakt Carragher niet uit. (Sky Sports)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.