Ophef over buitenspelgoal in Spaans EL-onderonsje

Het Spaanse onderonsje tussen Sevilla en Valencia in de halve finale van de Europa League werd overschaduwd door een buitenspelgoal. Valencia-coach Juan Pizzi baalt van die treffer. Mede daardoor moet zijn ploeg donderdag een 2-0 nederlaag goedmaken.

Na ruim een half uur stond Stéphane M'Bia meters buitenspel bij een vrije trap van Ivan Rakitic en was hij vervolgens in tweede instantie met een hakbal trefzeker. Op advies van zijn assistent keurde scheidsrechter Damir Skomina het doelpunt in de 33ste minuut ten onrechte goed. Een en ander tot onvrede van Pizzi.

'Die goal heeft de hele wedstrijd gevormd, maar ik ga er verder niets over zeggen', aldus de Argentijn. 'Ik hoef ook niks te zeggen, de tv-beelden spreken voor zich. Het resultaat van deze wedstrijd doet in ieder geval geen recht aan de verhoudingen op het veld. Ondanks de nederlaag blijven we optimistisch. We kunnen dit rechtzetten, net als tegen FC Basel', doelt hij op de 3-0 nederlaag die in de vorige ronde in eigen stadion na verlenging werd weggepoetst.

Collega-trainer Unai Emery, in het verleden trainer bij Valencia, wilde niet te zwaar tillen aan de fout van Skomina. 'Dit soort dingen gebeurt nu eenmaal in het voetbal. Daar moeten we boven staan. Scheidsrechters doen ook hun best. Het was een belangrijke goal, maar niet doorslaggevend. Donderdag zal er een nieuwe scheidsrechter zijn, zoals er ook een nieuwe wedstrijd is. Wij hebben nog niks. Het worden daarom nog negentig lange minuten.'