Ophef in Zweden rond 'illegale' Wanderson

GAIS stelde twee maanden zonder het te weten de illegale Wanderson op. De Zweedse club loste het acute probleem op, maar daarmee is de kous niet af.

Ophef in Zweden rond 'illegale' Wanderson

Op 27 juli verliep de werk- en verblijfsvergunning van Wanderson, zo onthulde Sportbladet. Half september diende de 23-jarige Braziliaan, die sinds 2007 voor GAIS speelt, pas een verzoek tot verlenging in. Dat verzoek werd met terugwerkende kracht ingewilligd, zodat de papieren van de spits formeel weer in orde zijn.

GAIS erkende de fout, maar claimt niet bewust de regels te hebben overtreden. 'Wanderson tekende een contract voor vier jaar en daarom leefden we in de veronderstelling dat hij ook voor die periode een vergunning had', zei trainer Alexander Axén. 'Het is niet zo dat we hem hebben opgesteld terwijl we wisten dat hij niet over de juiste papieren beschikte.'

De concurrentie wil GAIS bestraft zien voor het opstellen van een illegale speler. Vooral Gefle IF, Hammarby IF en Örebro SK maken zich sterk voor een sanctie. Die drie clubs verloren van GAIS, dat mede door de productie van de niet-speelgerechtigde Wanderson negen punten verzamelde. De Braziliaan, die in mei in verband werd gebracht met Ajax en SC Heerenveen, scoorde in de drie duels zes keer.

Hoewel Wanderson negen wedstrijden zonder de noodzakelijke papieren afwerkte, moet GAIS alleen vrezen voor de successen van de laatste drie duels. De Zweedse bond hanteert een periode van twee weken om te ageren tegen het resultaat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen