Opgezwollen gelaat van Koenders jaagt Bosz schrik aan

Milano Koenders moest woensdag na 45 minuten het bekerduel met Sparta Rotterdam staken vanwege een allergische reactie, die Heracles Almelo-trainer Peter Bosz flink deed schrikken.

Koenders zat in de kleedkamer met een opgezwollen gezicht en had de nodige jeuk. 'Je ziet het in films wel eens, maar toen ik hem tijdens de rust aankeek schrok ik me kapot', vertelde Bosz na de 2-0 overwinning in Almelo.

In plaats van de bekerwedstrijd te vervolgen ging Koenders per ambulance naar een ziekenhuis. Maar verstrekkende gevolgen heeft de allergische reactie waarschijnlijk niet. Bosz verwacht de verdediger, die de nacht wel thuis doorbracht, zaterdag tegen PSV te kunnen inzetten.

Voor Koenders is het niet de eerste keer dat een allergische reactie hem treft tijdens een wedstrijd. In 2010 moest hij ook na één helft afhaken bij Sparta Rotterdam in het duel met Feyenoord. Foto: VI Images