Opgerekte pees kost Afellay trip naar Friesland

Huub Stevens heeft een streep moeten zetten door de naam Ibrahim Afellay. Over Dirk Marcellis leeft de PSV-trainer nog in onzekerheid voor het duel met SC Heerenveen.

Opgerekte pees kost Afellay trip naar Friesland

Afellay kampt nog met de enkelklachten die hij overhield aan de Champions League-wedstrijd tegen Atlético Madrid. 'De blessure is gelukkig niet ernstig, maar het duel van zaterdag komt te vroeg', aldus Stevens. Waarschijnlijk is er alleen sprake van een opgerekte pees.

Over de inzetbaarheid van Marcellis kon de trainer geen uitsluitsel geven. 'Het is even afwachten of hij zover is om bij de selectie te zitten. Hij gaat in ieder geval wel meetrainen', zei Stevens, die niet rekent op de zieke Erik Pieters.

Jan Kromkamp en Nordin Amrabat zijn sowieso niet van de partij in het Abe Lenstra Stadion. 'Amrabat is nog niet zover', gaf Stevens uitleg. 'Hij heeft een snelle ontwikkeling doorgemaakt en waarschijnlijk daardoor dingen geforceerd. Dat werd van kwaad tot erger. We geven hem wel de tijd, want met een liesblessure moet je voorzichtig zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen