Opgepakte voormalig FIFA-bobo Warner ontkent alles

Reacties

De politie van Trinidad en Tobago heeft Jack Warner aangehouden. De omstreden voormalig vicepresident van de FIFA wacht op uitlevering aan de Verenigde Staten.

Opgepakte voormalig FIFA-bobo Warner ontkent alles

Warner wordt gezien als een van de hoofdverdachten in het FIFA-schandaal. De Amerikaanse justitie verdenkt hem van een serie van misdrijven in zijn tijd als vicepresident van de FIFA. Zo wordt hem onder andere ten laste gelegd miljoenen smeergeld te hebben geïncasseerd bij de toewijzing van het WK 2010 aan Zuid-Afrika.

Warner (72), die in 2011 zijn functies neerlegde, gaf zichzelf aan in Port of Spain. De oud-bestuurder moest de nacht in een cel doorbrengen in afwachting van zijn uitlevering aan de Verenigde Staten. Mogelijk duurt het maanden totdat hij daadwerkelijk is uitgeleverd aan Amerika. Hij ontkende alle aantijgingen en zei 'niets' te maken te hebben met de door Amerikaanse justitie aangedragen beschuldigingen.

De Amerikaanse justitie heeft ook een inval gedaan op het hoofdkantoor van de CONCACAF, de bond voor Noord- en Midden-Amerika en de Caraïben, in Miami. Warner was jaren voorzitter van deze organisatie. Zijn zonen, die profiteerden van de corruptie van hun vader, hebben inmiddels schuld bekend.

De arrestatie volgt op de beschuldigingen van de Amerikaanse overheid aan het adres van de nodige FIFA-bestuurders, onder wie Warner. In Europa wordt geopperd de verkiezingen met een half jaar uit te stellen.

Ook de nodige hoofdsponsors hebben zich laten horen. Onder meer Visa eist dat de FIFA snel maatregelen neemt om 'een cultuur te creëren met een sterke ethische standaard om de reputatie van de sport te herstellen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.